Kategoriarkiv: Luleå

Snowracer

Påsken tillbringades i Alvik (utanför Luleå). Där finns det beryktade Långberget, som bestegs och sedan åkte vi Snowracer ner.

Vaike i full fart
Jag och Leo susar nedför Långberget

Ja. Det var väldigt roligt.

Bilder från Långberget (i Alvik) där vi var under vår påskresa till Luleå.

Fler bilder finns här: Bildspel

Axel vinnare i Tellemästerskapen!

Låt mig säga först att jag aldrig själv varit med i denna tävling! (Vilket man ju kan se på pokalens baksida, nedan… )

Vad är då Tellemästerskapen, kanske någon undrar?
Först och främst: Tellejaur är en liten pärla i norra Sverige, mellan Jokkmokk och Arvidsjaur. För en exakt – och inte så lite fantastisk – kartbild, klicka här och prova zooma in och ut. Lägg märke till sandstränderna.

Hur som helst. Tellejaur är en plats där jag mer eller mindre tillbringat varje sommar från 3 till 16 års ålder. Det var helt fantastiskt bra på alla sätt och vis. Mina föräldrar och släktingar har åter börjat resa dit varje sommar, men som skåning har jag ju inte samma möjligheter, tyvärr.

Till saken. Axel råkade som av en slump befinna sig i Luleå i samma veva som den årliga resan till ”Telle” ägde rum. Och en helt ny företeelse är då ”Tellemästerskapen”, en hård tävling över flera grenar där vuxna och barn kämpar sida vid sida om den åtråvärda trofén. Jag har tyvärr inte några mer fakta att referera än de viktigaste: Axel vann! (Delad seger med tremänning Livi!).
Stort grattis från stolt pappa! Nedan bilder på pokalen, som Axel och Livi enades om ska förvaras halvårsvis i respektive hem innan nästa års tävling.

Pokal, framsida
Pokal, baksida

Niporna

Vaike & Leo tittar ut över Luleå älv

Vaike & Leo tittar ut över Luleå älv

Jag har bott i Luleå i 36 år. Men aldrig har jag varit vid niporna i Karlsvik.

Dumt.
Det är en fantastisk plats, med utsikt över älven, gäddvik och stan. Just idag var det ju dessutom kanonväder och varma vindar. Vi strosade omkring här i godan ro och bara njöt av vädret och utsikten. Måste besöka platsen igen, men då laddade med minigrill, korv och saft.

Idol 2005

Häromdagen fick jag ett SMS av min syster Linda:

Behöver du skjuts?

Vad är det som är så speciellt med det då?

Ja just det: Hon har tagit körkort!
Otroligt starkt gjort, särsklit med tanke på att det är något år sedan hon fyllde 18…

Jag kan bara lyfta på hatten och erkänna att jag är otroligt stolt, imponerad och glad för hennes skull! I nämnd ordning.

39 grader

För ett knappt år sedan var vi i Kalgoorlie. Där var väldigt varmt – 39° C.

Att åter få chans att uppleva den temperaturen – invärtes – är inte samma roliga upplevelse…

Leo har varit sjuk men tillfrisknat. Axel har hittills hållit sig på benen (peppar peppar) men jag och Vaike har ”ramlat dit”. Men sån’t är väl livet?
Hoppas dock bli frisk snart med hjälp av penicillin.