Kategorier
Bilder Tom

Schack matt

20120209-181411.jpg

Toms regler är svåra.

Kategorier
Tom

Tom, 1 årSmutsig men glad
Kategorier
Tom USA

Sista dagen i SoCal

Inleder dagen med att besöka DownsEd, en organisation som verkar för utbildning av barn, föräldrar, lärare mfl. Vi utbytte erfarenheter och tips, pratade lärarskap, föräldraskap och skolsystem. (Svensk skolpolitik inspireras just nu mycket av ”No Child Left Behind”, som Bush-administrationen införde. Det låter ju som en bra slogan, men har i praktiken inte alls fungerat bra. Massor med prov, Lägre kunskapsnivåer, ökade kunskapsklyftor osv. Surprise surprise…)

Nåja. Det var ett bra och givande besök och jag blir alltid glad av att träffa andra föräldrar/lärare som har så mycket att dela med sig av vad gäller erfarenheter och tips om DS. Särskilt pratade vi iPad och olika appar. Mycket bra.

Sen körde vi ut på en shoppingrunda och handlade lite kläder och en Blixten McQueen-lastbil till Tom. Poppis.

Dagen avslutade vi vid Newport Beach, samma strand där vi var vår första kväll här. Där strosade vi omkring på den långa bryggan (Balboa Pier) och tog en glass/äppelpaj, Cola och kaffe längst ut på den lilla restaurangen. En så’n där med galonsäten och servitriser med 50-talsutstyrsel, typ. 

Särskilt kul var det att snacka med några av de som stod och fiskade från piren. De agnade med bläckfisk eller småfisk och fick, såklart, större fisk. Till och med haj! Men inte under tiden vi var där. Hmm. Man kanske ska ta fiskarhistorier med en näve salt även i USA? Men de drog upp makrill och andra för mig okända fiskar mest hela tiden.

Dessutom: Tom fick prova fiska med en av farbröderna och drog upp sin första fisk! En liten makrill, minsann! 


Napp!

Därefter njöt vi av en fantastisk solnedgång, vågornas rullande över stranden och den behagliga värmen. Jag misstänker ju att det – även om vi har vågor i Nyhamnsläge – inte blir samma värme på ett tag nu…


Balboa Pier

Nu har jag packat våra saker och förberett inför hemresan. Vi vill ju inte fastna i allt för långa köer, så det får bli tidig uppstigning och frukost och sedan bär det av mot flygplatsen. Snart hemma i Sverige igen. Jippi… 😉

(SoCal: South California)

Kategorier
Tom USA

Sugar Pine Scenic Railroad

Idag har vi åkt ånglok, något framförallt Tom längtat efter länge länge. Någon timme från Yosemite finns Sugar Pine Scenic Railway som idag körde sista turen för säsongen (!). Det var en riktigt trevlig tur med detta tåg som tidigare dragit timmerlass uppför berget. Det kändes i hela kroppen när de ”gasade på” med ångmaskinen, trots att de få passagerarvagnarna vägde lätt jämförelsevis med det timmer man tidigare fraktat.

Efteråt fick Tom prata med tågföraren och gå nära loket. När vi senare gick till bilen och resonerade om vad vi varit med om berättade Tom att det ”det kommer droppar ur ögat”. Om det var något skräp eller glädjetårar, tja det kan man ju bara spekulera om…Tuff tuff tuff…

Tyngd av allvaret…
Kategorier
Tom USA

Stranden

tåg flygplatsen hotell flyg bil stranden

Stranden vid Newport Beach

Flagga
Kategorier
Axel Nyhamnsläge Tom

Vattenkrig

Det är den tiden på året…

Kategorier
Bilder Nyhamnsläge Tom

Premiärmatch för Tom (och hans lag)

Tom har börjat spela fotboll och i helgen var det dags för premiärmatch för hans lag Brunnby FF 05/06.
Stora spänning, stort publikstöd och stora tröjor. Dessutom bra väder.

Matchen? Förlust med uddamålet, 4-5 mot Jonstorps flickor 7.

Kategorier
Axel Bilder Diverse Leo Tom

Skridskor på naturis

Kallt och klart väder, skridskoutflykt till Björkeröd på Kullaberg. Fantastiskt fint! Tom åkte för första gången och Axel och Leo testade sina nya skridskor.

Kategorier
Axel Diverse Leo Tom

Novemberlov

Vad göra under novemberlovet, de få dagar jag tar ledigt?

En tur till Exprimentarium i Köpenahmn såklart!

Jag och Jonas tog våra söner, totalt fem stycken och hoppade på bussen in till Helsingborg. Där vidare med båt till Helsingør, tåg till Köpenhamn och buss till Exprimentarium. Barnen bar med sig ryggsäckar med matsäck och humöret var på topp liksom vädret.

En heldag senare var vi på väg hem med trötta och nöjda barn. Tom somnade på bussen och sov vidare innanför dörren hemma!

IMG_1432.jpg
Tom och Axel på väg att borda färjan.
IMG_1437.jpg
Grabbarna väntar på tåget.

IMG_1446.jpg
Tom på byggarbetsplatsen

IMG_1456.jpg
Leo bygger med ”tegel”.

IMG_1483.jpg
Bygga bygga bygga…

IMG_1491.jpg
Russinpaus.

IMG_1508.jpg
På färjan på vägen hem käkade vi korv. Här väntar en hungrig barnaskara.
Kategorier
Tom

Tom hos frissan.