Kategorier
Semester

Axels nya kompis

Axel utövar hunddressyrUnder våra dagar i Helsingborg passade vi på att hälsa på hos Michael och Susanne, som bor på en gård söder om stan. Axel blev kompis med en av deras hundar, Zipp. På bilden har han inlett den klassiska leken ”vänta du här, så går jag längre bort och kastar en pinne till dig”.

Kategorier
Semester

Ale stenar 2005

Leo vid Ale stenar 2005

Leo vid Ale stenar
Kategorier
Skytte

Gevär, ställning (SM)

Idag skjuter vi liggande, knästående och stående. Målet är att skjuta bra serier, utan att stressa – något man lätt gör då det normalt är korta skjuttider. Det program vi skjuter just idag har dock hela 5 minuter för de fem ståskotten, så det är gott om tid.
Inleder med 48 och 49 i liggande, vilket är ok.
Har lite otur i knästående (två 9,9 och en 8,9) och får 46 poäng, vilket ändå är ett ok knä-resultat.
Inleder stående med en innertia efter att ha gjort ett perfekt skott. Av någon anledning blir jag nu stressad och skjuter två skott utan att ta mig tid att göra bra avfyrningar. Två åttor. Blir irriterad och tappar lite fokus. Försöker hitta koncentrationen, men borde tagit mer tid på mig innan jag går på fjärde skottet. Skjuter ännu en åtta och börjar räkna på vad som krävs för att ha chans till finalskjutning. Att räkna poäng under serien är inte bara amatörmässigt – det brukar också göra att man inte skjuter vad som krävs… Så blir det även nu. En sjua till vänster efter att, än en gång, skjutit för snabbt. En tia hade tagit mig till mitten av finalfältet, nu är jag två poäng ifrån.
Mycket besviken på min insats.

Det går tungt för fler norrbottningar, men det är ju ingen tröst. Jag tävlar mot egna målsättningar och när det gäller denna tävling gjorde jag inte vad jag avsåg att göra – ta det lugnt och inte skjuta bort onödiga poäng.

Kategorier
Skytte

Gevär, liggande (SM)

Liggandetävling. Kvalomgången består av fyra serier om fem skott, skjuttiden 1,5 minuter per serie. Allt i skjutställningen liggande.

Serie 1: Inleder med två nior till vänster och rättar till skjutställningen. Under denna manöver lyckas jag tydligen dra ur ett skott från magasinet, för när jag ska skjuta det sista skottet säger det "klick" istället för "pang"! Tar förbryllad ur magasinet och konstaterar att det är tomt, ser skottet på marken bredvid klockan som visar att 8 sekunder återstår av skjuttiden. Trycker i magasinet, kastar i skottet och lyfter bössan till axeln samtidigt som skjutledaren ropar eld upphör (vilket pågår i tre sekunder) och trycker av så snart jag ser tavlan i siktet precis innan skjuttiden tar slut. Törs knappt titta på monitorn som registrerar resultatet. Sista skottet – en innertia! Om man kan tala om mer tur än skicklighet är detta ett bra tillfälle…
48 p i första serien.

Serie 2: Denna panikartade upplevelse gjorde att jag utvecklade en form av "post-traumatisk stress" inför serie två och därför spände jag mig nog en del. 47 med läge till vänster.

Serie 3: 50 p mitt i, sedan jag justerat ställningen något.
Serie 4: 50 p mitt i. Mycket bra.

Totalt 195 p, vilket med tanke på strulet i serie 1 var rent fantastiskt bra. Mycket nöjd!

Detta visar sig räcka till final, där jag ligger på 19 plats.

Finalen består av tre serier om fem skott, varav den sista skjuts skott för skott.
Inleder med 49 (Nian var en 9,9 högt, resten bra) och skjuter 50 p i serie 2.
Känner mig lugn och harmonisk.
Att skjuta ett skott i taget, med markering och resultatrapport efter varje, går bra och jag skjuter bara tior och innertior de första fyra skotten.
Blir tyvärr aningens spänd inför sista och skjuter 9,7 till vänster. Synd. (Bild nedan)
När allt är klart har jag placerat mig på nionde plats. Hade jag hållit in sista skottet till en tia, hade jag kommit femma.
Är ändå väldigt nöjd efter 343 p, vilket nog är bland det bättre jag skjutit och framför allt den främsta placering jag någonsin nått vid senior-SM.

Sista liggserien, final SM 2005

På kvällen grillar vi vid stugan och sitter och surrar till strax efter midnatt. Mycket trevligt!

Kategorier
Diverse

Luleå – Varberg

Måndag: Lämnade Luleå senare än beräknat (jo, faktiskt!) och orkade inte köra mer än till strax söder om Umeå. Där vek jag av från E4:an och hittade så småningom en liten skogsväg som tidigare tjänat som vändplan för timmerbilar. Slog upp tältet i en kompakt svärm av hungriga myggor, kröp in och somnade bums.

vedabron Tisdag: Körde vidare söderut i lagom takt. Stannade vid Vedabron och beundrade utsikten samtidigs som jag åt en sen frukost.

Vidare ned mot Gävle, där en madrass till Leos säng inhandlades på IKEA.

Framme hos Helgi vid 17.30-tiden, där hon traditionsenligt bjöd på glass och jordgubbar på verandan. Mysigt och gott! Så småningom körde jag vidare ned mot Norrköping, via väg 55, och den snabba E4:an igen. Farthållare, ringa trafik och regn. Bilen gick som ett lokomotiv genom natten!

Några mil norr om Jönköping ringde Åsa, som med familjen var på väg norrut efter en danmarksvistelse. Vi stämde träff strax söder om Jönköping och utbytte reshistorier.

Åkte sedan vidare mot Varberg på väg 40. Sov i bilen på en rastplats nära vägen. Trött.

Onsdag: Badade och duschade på Borås badhus, åt en stadig lunch och åkte sedan vidare mot Varberg. Framme på eftermiddagen. Bor tillsammans med Tomas Lindblom från Notviken, hans fru Anne, Arne och Birger från Niemis. I grannstugan bor bröderna Grape med familj. Sällskapet har lyckats bra i dag och vunnit guld (Robert) och silver (Tomas)!

Kategorier
Diverse

Golf i Arvidsjaur

Idag följde jag med Mattias till Arvidsjaur, där han besökte sin hemmabana (han bor i Helsingborg…). Det var kul att se golf på nära håll. Helt klart får man respekt för de som kan detta.

Klicka på bilden så kan du hitta fler bilder.

Kategorier
Luleå

Medeltidsdagar, Hägnan


I dag har vi varit på Hägnan, där det bjöds på medeltidsdagar. Det var otroligt läckert att se alla entusiastiska människor i sina fantastiska medeltidskläder, tidsenliga vapen mm.
Axel sköt pil och båge.

Kategorier
Luleå

Bälingeberget

På väg upp på Bälingeberget, Luleå

Idag har vi gjort en utflykt till Bälingeberget – ett nära Luleå liggande naturreservat.

Axel gick största delen själv, Leo liftade på min rygg. Än så länge är han ju inte allt för tung, så jag – som än så länge inte är allt för stark – orkade hela vägen. Sen drack vi förståss vatten och åt frukt. Och kex.

En lagom vardagsutflykt. När vi kom hem badade Axel i älven. Det gjorde inte vi övriga.