Kategorier
Arild

Valborgsmäss

Så var det då vår igen. Fast, ärligt talat, våren har nog varit här ett bra tag redan. Det är verkligen skillnad på Luleå (där jag tillbringat 36 vårar) och Arild (där jag tillbringat en). Rent klimatmässigt alltså.
hamburgerbröd
Hur som helst. I kväll har vi knallat över till grannarna för att grilla hamburgare (inte trista frysta, utan roliga gjorda av nötfärs och Kaj P:s grillolja.) Till det passar ju rött vin utmärkt.

Därefter gick vi ned till vattnet för att kika på elden. Det var rätt så mysigt med körsång, vårtal och så elden då. Den var förvisso rätt klen och brann väldigt snabbt i den lätta vinden.
Men nu är då våren officiellt här. Skönt!
Eld, valborg i Arild 2007

Kategorier
Axel Bilder

Fotboll

Axel spelar boll
Axel på fotbollsträning. 20° varmt.
Kategorier
Arild

Hemma igen

Så var vi åter hemma i lilla Arild. Det känns både skönt och lite jobbigt samtidigt. Som tur var välkomnade vädret oss med sol och (relativ) värme: 15°C. Efter en resa från Kastrup med tåg, buss och taxi klev vi in i trädgården och konstaterade att huset stod kvar. Blommor har börjat slå ut i trädgården, vilket ju är trevligt.

Nu har en vecka gått, Vaike har åkt till Chicago på konferens och vädret är – uselt.
Regn och kallt. Nåja, inte hela tiden. Men just nu.

Pojkarna verkar tycka det är helt ok att vara hemma och det är det ju faktiskt. Varje dag går vi till lekplatsen (jag är ju fortfarande föräldraledig) och gungar, spelar fotboll och åker rutchkana. Väl påpälsade.

Gungar

Leo ger Tom fart på gungan

dunjackemicke

Jag, med den nya dunjackan från Gneis, där Axel agerat tespilot under vintern. Jackan rekommenderas varmt (!).