Kategorier
Arild Bilder Diverse

Fotojobb

Under sommaren har jag hjälpt våra grannar att fotografera… Möbler! De har ett företag, Esteten, som renoverar och säljer antika möbler till butiker, som i sin tur säljer till slutkund.
Riktigt klurigt att hitta rätt färger och komposition för att få möblerna (gamla antika) att se ”helt rätt” ut.

Guldstolar

Detalj

Kategorier
Axel Luleå

Axel vinnare i Tellemästerskapen!

Låt mig säga först att jag aldrig själv varit med i denna tävling! (Vilket man ju kan se på pokalens baksida, nedan… )

Vad är då Tellemästerskapen, kanske någon undrar?
Först och främst: Tellejaur är en liten pärla i norra Sverige, mellan Jokkmokk och Arvidsjaur. För en exakt – och inte så lite fantastisk – kartbild, klicka här och prova zooma in och ut. Lägg märke till sandstränderna.

Hur som helst. Tellejaur är en plats där jag mer eller mindre tillbringat varje sommar från 3 till 16 års ålder. Det var helt fantastiskt bra på alla sätt och vis. Mina föräldrar och släktingar har åter börjat resa dit varje sommar, men som skåning har jag ju inte samma möjligheter, tyvärr.

Till saken. Axel råkade som av en slump befinna sig i Luleå i samma veva som den årliga resan till ”Telle” ägde rum. Och en helt ny företeelse är då ”Tellemästerskapen”, en hård tävling över flera grenar där vuxna och barn kämpar sida vid sida om den åtråvärda trofén. Jag har tyvärr inte några mer fakta att referera än de viktigaste: Axel vann! (Delad seger med tremänning Livi!).
Stort grattis från stolt pappa! Nedan bilder på pokalen, som Axel och Livi enades om ska förvaras halvårsvis i respektive hem innan nästa års tävling.

Pokal, framsida
Pokal, baksida

Kategorier
Diverse

Jobbstart

Så var det dags att börja jobba igen. Egentligen har jag arbetat en dryg vecka redan, men först nu känns det som att det börjar bli en rutin. På gott och ont.

När man som jag varit föräldraledig sedan 1 februari, rest en del och sedan ägnat våren (vilket var mer som sommar) och sommaren (vilket var mer som höst) till att ”bara vara”, är det ju lite tungt att sätta fart på jobbtankarna igen. Men det går!

Jobb föresten: Jag har bytt arbetsgivare från Kunskapsskolan till John Bauergymnasiet. Där ska jag undervisa i Matematik, Naturkunskap och ”Dataämnen” (Programmering, Nätverk mm.) Kul! Det känns också bra att kunskapssynen utgår från helheten: Långa pass som ej är styrda till specifik kurs, utan mer till ämnesområden. Perfekt.

Kategorier
Arild Diverse

Utelåst

Hittade en icke-publicerad text från i höstas. Här är den:


Vaike susade norrut i hyrbil för att hjälpa sin mamma att flytta. Jag susade hemmåt, efter att ha lämnat Vaike på hyrbilsfirman.

Dags för en liten tävling som följd av detta:

Tävling:
1: Är det lämpligt att innan man åker åt olika håll se till att den som ska hem har med sig nyckeln hem?
a: Ja
b: Nej

2: Om nyckeln, rent hypotetiskt, hamnat i fel bil (på väg till Uppsala), vad kan man då göra?
a: Bryta ihop, ringa och be nyckelbäraren vända om.
b: Ringa hyresvärden, be om en nyckel (här kan man dock råka ut för att hyresvärden inte alltid går att nå…)
c: Undersöka om ett fönster glömts på glänt, hoppa in genom detta och låsa upp inifrån.
d: Krossa ett fönster, öppna och hoppa in.
e: Ringa en låssmed.

Rätt svarskombination belönas med en blomma.

Kategorier
Diverse

Tom Dagisbörjare

Veckan som varit har Tom och jag ägnat åt att börja på dagis. Mest Tom har börjat, jag har liksom bara hängt med på ett hörn. Första dagarna var det inga större problem och jag kunde då och då lämna honom ensam med de andra (tre) barnen och förskollärarna.

Men på den fjärde dagen, fredag, bröt den lille ihop totalt – en kombination av trötthet (han envisas ju med att vakna kvart i sex varje morgon!) och kanske insikten om att detta med dagis inte bara var en enstaka grej…

Nåja, han kom till sans efter lite äpple, banan och pappa-famn.
Tom på dagis - 1

Kategorier
Diverse

Stor kille

Idag har Axel flugit själv till Luleå (från Ängelholm via Arlanda). Bra gjort, tycker en stolt pappa (och mamma). Väl där väntade farmor, farfar och faster och glass.
img_1390.jpg