Husägare, nästan. Klart!

Gullregnsvägen 9, Nyhamnsläge
Gullregnsvägen 9, Nyhamnsläge

Då är vi – i princip – husägare! På måndag betalar vi handpenningen. Uppdatering: Klart och betalt. Handpening, alltså.

Efter besiktningen i tisdags, som för övrigt var en intressant och lärorik upplevelse, prutade vi och enades om ett pris betydligt under det vi skrev på kontraktet.

Nu är det ”bara” att vänta tills inflyttning, så vi kan börja renovera.

Vad ska ni göra i sommar?

Se och bli glad

Här nedan finns en länk till en film som är producerad inför nästa Internationella Downs syndrom kongress som hålls i Dublin nästa höst.

Se och bli glad, filmen summerar ganska bra vad vi försöker säga till de som säger till oss att vi måste förstå att Leo har en UTVECKLINGSSTÖRNING. . En utvecklingsstörning som gör att han INTE KAN LÄRA SIG ditten och datten och att vi ska akta oss för att STÄLLA FÖR HÖGA KRAV på honom och hans omgivning…

Vi vet att Leo har en utvecklingsstörning, men vi hävdar att även människor med utvecklingsstörning kan lära sig, mycket hänger på omgivningens förväntningar! Vi har förresten avsagt oss vidare ”stöd” från landstingets ”expertis” när det kommer till specialpedagogik och logopedi ganska mycket på grund denna krock i pedagogisk grundsyn!

Vi får numera hjälp från annat håll, av människor som tror på Leos förmågor och möjligheter till utveckling.

www.ndsccenter.org/morealike/flash/

The abilities of a individual with downs syndrome is in directly in relationship to what we expect of them.

If we have low expectations, they’ll slide. If we have high expectations, they’ll rise, meet them and surprise you every single time.

Leos förutsättningar?

– Det är vi, alla vi som finns runt Leo!

/Vaike och Micke