From Palms to Pines

Tidig start på dagen, avfärd från Furnace Creek innan solen gått upp. Dags att åka vidare mot Yosemite nationalpark.


Vi stannade till vid Stove Pipe Wells för att tanka och välkomnades av soluppgången.

När vi kommit ur Death Valley var det långbyxor och fleecetröja på. 11 grader och hård vind på slätten i Lone Pine.

Vi körde sedan upp mot högre höjder igen: Mt Whitney ligger här, i södra delen av High Sierras. Fantastiska (FANTASTISKA!) vyer och hög klar luft (vindstilla i bergen!) välkomnade oss när vi kliver på stigen in bland bergen. Det är dock nästan nästan två mil mycket tuff vandring, så det får bli en annan gång…

Men ett raviolikok på gasköket fixade vi med glans. Sen kikade vi på ett vattenfall och styrde (försiktigt) nedför den branta vägen åter till 395:an norrut från Lone Pine.


Promenad på stigen mot Mt Whitney, högsta berget i USA.
Klicka på bilden för att se fler bilder från samma plats!

Vid femtiden anländer vi till Virginia Settlements (karta, Google maps), ett otroligt pittoreskt ställe med välhållna stugor vid en liten bäck. Käkar stor god pizza i den mysiga restaurangen, innan vi bäddar ned oss i stugan och kollar på TV.

Dagen har bjudit på stora kontraster. Vi konstaterar att Hallandsåsen är en i sammanhanget ganska beskedlig backe (även) när det gäller bilkörning: Under dagen har vi passerat höjder från -190 fot (Furnace Creek) till 8138 fot (Conway Summit, nära där vi bor i natt). Det innebär alltså en höjdskillnad på drygt 2500 meter. Och där emellan har vi passerat tre pass på 1500 – 1600 meter…

Det har även blivit skillnad i temperatur. I Death Valley hade vi ju över 30 grader på dagarna, men nu när vi kommit in i skuggan av High Sierras är det beskedligare temperaturer. Under dagen har vi haft runt 12 grader, men nu (kl 21:30) är det -3 grader. Kontrasternas dag, som sagt…

I morgon bitti ska vi till ännu en spökstad: Bodie.
Sedan bär det av över Tioga Pass (Googla!) mot Yosemite. Spännande!

Ett svar på “From Palms to Pines”

  1. Det är helt sjukt. Jag kan inte ta in det här. Det är som på film. Är nog mest fascinerad av de här bilderna av alla era fantastiska resor. Vad känner ni själva? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *