Kula Eco Park


Mitt emot vår resort så ligger en sorts djurpark. Det är Fijis enda, och har ett stort pedagogiskt utbud för de lokala skolorna. När vi kom in genom grindarna fick jag direkt en papegoja på axeln och Leo fick en iguana på huvudet. Succe!
Det var ett fint litet zoo, med många av de lokala fåglarna, fladdermössen och ödlorna på plats. Vi fick också prova att mata sköldpaddor. Men mest fascinerad blev jag av ljudet i den omgivande regnskogen…Det var ett nästan öronbedövande gnissel, knirr och surr från alla insekter som fanns där. Vi befinner oss i ett tropiskt klimat, ca 15 breddgrader söder om ekvatorn, vilket innebär en hel uppsjö av insekter och kryp. Så många att man bara känner till och har namngett en försvinnande liten del av alla arter. Det var också en intressant utställning om de lokala medicinörterna som Fijianerna använt i alla tider.

2 svar på “Kula Eco Park”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *