Coconut anyone?

cocoskillar

Färska kokosnötter att smaka på

På vägen tillbaka till vår lilla bure (stuga) på resorten så passerade vi en grupp anställda fijianer som tog igen sig lite. Vi såg hur en av dem tog upp en kokosnöt och började hacka i den med en machete. När vi kom närmare så ropade de till oss och frågade om vi var törstiga. I så fall skulle vi få dricka lite ur deras kokosnötter. Att öppna en kokosnöt var ingen match för dessa stora starka män, de ser ju stenhårda ut, som att de var mejslade ur granit! Mitt i hackandet plockade killen upp en blomma och satte bakom örat. En annan av killarna gick i vanlig ordning fram till Leo och när han såg att det kom lite snor ur Leos näsa, torkade han genast bort det. För oss svenskar är det något så anmärkningsvärt med dessa stora tuffa män som utan att någonsin tveka tar hand om alla småbarn, sätter blommor i håret, bär kjol och sjunger, sjunger och sjunger. Det klär dem!

Vattnet i kokosnöten smakade syrligt, men gott. Kokosnötsköttet smakade…ingenting nästan. Inte som Bounty direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *