3 dagar i San Francisco

Oj, så fort tiden går.

Den korta tid vi varit här (kom sent på söndag kväll, åker tidigt på torsdag morgon) har varit mycket behaglig. Stan känns relativt kompakt och liten eftersom den begränsas av allt vatten. Men det är otroligt kuperat! Att köra bil tvärs genom stan innebär att man då och då pekar nosen rakt upp i himlen eller tittar ned i asfalten på korsande vägar. Lutningen kan vara så hög som 30% (och mer!) på vissa gator. Det kan inte vara enkelt att köra manuellt växlad bil här.

Nu har vi ju gjort annat än kört bil här. Tvärt om har vi ju faktiskt försökt att inte köra bil eftersom vi liksom sysslat med det en del under andra delar av resan.

Måndagen tog vi därför både spårvagn och guidad turbuss genom stan. Det visade sig vara riktigt bra men dyrt. Eftermiddagen ägnades åt att strosa nere vid Fishermans Warf och gå på Akvariet för att kolla fiskar och sånt. Barnen nöjda.

I tisdags hyrde vi ju cyklar och cyklade bland annat över Golden Gate Bridge (eller ”Bollengejtenbron”, som Tom omnämnde den som innan Axel varsamt rättade honom.) Det var en mycket bra dagstur där Tom och Leo cyklade påhängscykel och faktiskt hjälpte till! Vi tog färjan från Saucalito över på vägen tillbaks (länk här för den som vill kolla: Start vid 1, cykla till B, färja till 2). Allt som allt en kanondag.

I dag onsdag har vi kört runt en del (och uppåt och nedåt också, se ovan), bland annat till Apples huvudkontor och Stanford söder om stan. Sedan till Exploratorium, alla science centers förebild. Men rent krasst kändes det bara ”sådär”. Ganska slitet och inte många överraskningar. Skulle nog säga att exempelvis Experimentarium i Köpenhamn är vassare. Men barnen var såklart nöjda – och då är ju alla nöjda!
Sedan tog vi en biltur över bron för att kika på utsikten från andra sidan. Den var helt ok.

Sedan körde vi ”hem” och gick direkt till restaurangen runt hörnet från där vi bor, för att äta en kanonfin middag. Kvällen ägnades åt packa väska-leken (Vaike, Axel och Leo åker hem på fredag).

I morgon bitti styr vi, förhoppningsvis tidigt, kosan söderut längs kusten (HWY 1) och Santa Barbara, vilket blir nästa anhalt.

Här kommer några bilder från idag:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *