Hwy 1: San Francisco → Santa Barbara

06:30 rullar vi ut från hotellet och styr kosan söderut. Vi hinner ut på de stora vägarna innan pendlarna skapar köer och det rullar på bra. Det är en finess med sexfiliga vägar, och särskilt en dedikerad pendlarfil endast för de som är mer än en i bilen…

En och en halv timme senare stannar vi i Carmel, strax söder om Monterey.

Kaffe, the, juice och munkar slinker raskt ned, sedan en liten springstrund på stranden där vi kollar in surfare och pelikaner.

Sen ger vi oss i kast med den legendariska Highway 1 som följer kusten med allt vad det innebär: Kurvor, kurvor kurvor. Och höga höjder. Och vidunderlig utsikt!

Men det är ingen snabb väg, och vi stannar såklart då och då för att kolla in utsikten. Och djurlivet. Hips vips så låg där en koloni sjöelefanter på stranden. Det får man ju ändå se som en anledning att stanna.

När vi vid 17-tiden rullar in på hotellparkeringen i Santa Barbara är vi duktigt trötta. 57 mil har det blivit under dagen och det var inte många av dessa som var på rak väg (men tidigare på resan har vi ju kört raksträckor som varit 6-8 mil långa, så det jämnar säker ut sig!)

En mycket varm bubbelpol där hela familjen trivdes var en utmärkt belöning och tillika uppladdning för att äta en välförtjänt middag på Enterprise Fish Co.

Nu dags för sängen. I morgon fredag åker Vaike, Leo och Axel hem, jag och Tom susar söderut mot San Diego. Vi stannar ytterligare 6 dagar.

Ja just det. Idag har vi sett moln på himlen för första gången sedan vi kom till USA. Kanske var det inte helt fel att ta med regnkläder ändå!?


”Spring i benen” efter frukost i Carmel, strax söder om Monterey


Big Sur


Julia Pfeiffer State Park, strax söder om Big Sur


Sjöelefanter, strax söder om Big Sur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *