Decimerad skara reser vidare & bilbyte

Vi lämnar Santa Barbara och åker mot Los Angeles och LAX (flygplatsen) – det är dags för Vaike, Leo och Axel att åka hem till vardagen. Jag och Tom stannar kvar ytterligare en vecka.

Trots mycket trafik och bitvis sexfiliga kilometerlånga köer så kunde deras resa hem påbörjas utan större stress eller missöden.

Tidigare på vår resa råkade vi dock ut för ett missöde. Det var uppe vid Bodie, spökstaden, som vi klippte en större fågel med vår backspegel. Tur nog så gick endast backspegeln sönder och sidorutan höll. Fågeln dog tyvärr.

Eftersom vi då var långt från verkstäder i allmänhet och hyrbilsfirmor i synnerhet, fixade vi spegeln hjälpligt med – vad annars – silvertejp. (Om något som gått sönder inte går att fixa med silvertejp, då är det trasigt på riktigt.)

Vi kontaktade dock hyrbilsfirman för att undersöka om vi kunde få byta bil när vi nu ändå passerade flygplatsen (där vi hämtat ut vår stora fina Chevvy Tahoe). ”Inga problem” var beskedet, så när jag väl lämpat av de andra vid ingången till LAX idag, åkte jag och Tom till hyrbilsutlämningen.

Eftersom vi nu bara var två tänkte jag mig en mindre och billigare bil, men se det gick ju inte att ändra på priset. Däremot fick jag, eftersom den bil vi bytte in var en ”Premium SUV”, välja fritt från bilarna de hade inne!
Nåja, det var väl bara att gilla läget…

När vi kom ut på parkeringen så…

Så hittade vi en hel rad med Ford Mustang!
Gilla läget, som sagt.

Så vi valde en röd. Cab.


Föresten, sa jag att det är en cab?

En viss skillnad i bagageutrymme från den stooora Tahoe vi lämnat, men det kan vi leva med. Ruggigt mycket under huven (nästan 400 hk), djupt skålade skinnsäten och riktigt bra ljudanläggning som passande nog spelade ”Born to Be Wild” när jag och Tom styrde kosan mot San Diego.
Där har vi nu (efter en tretimmarsresa i tät trafik och regn (!) på slutet) gjort oss hemmastadda i vårt mysiga hotellrum. I morgon väntar Balboa Park och San Diego zoo.

3 svar på “Decimerad skara reser vidare & bilbyte”

  1. Man slutar aldrig att förundras! 😉
    Kör nu väldigt försiktigt !!! Glidkörning rekommenderas med en sådan bil!

    Krama Tom

  2. Hej på er! Ha en fortsatt bra vecka.. har träffat hemkomlingarna.Ser lyckliga ut! Hoppas på en USA dag så vi får se o höra mer om resan. Häftig bil till er två-ngt visst med cab eller hur? Håller med Lena…Man ska glida fram. Kramar från oss alla i Lerberget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *