Sista dagen i SoCal

Inleder dagen med att besöka DownsEd, en organisation som verkar för utbildning av barn, föräldrar, lärare mfl. Vi utbytte erfarenheter och tips, pratade lärarskap, föräldraskap och skolsystem. (Svensk skolpolitik inspireras just nu mycket av ”No Child Left Behind”, som Bush-administrationen införde. Det låter ju som en bra slogan, men har i praktiken inte alls fungerat bra. Massor med prov, Lägre kunskapsnivåer, ökade kunskapsklyftor osv. Surprise surprise…)

Nåja. Det var ett bra och givande besök och jag blir alltid glad av att träffa andra föräldrar/lärare som har så mycket att dela med sig av vad gäller erfarenheter och tips om DS. Särskilt pratade vi iPad och olika appar. Mycket bra.

Sen körde vi ut på en shoppingrunda och handlade lite kläder och en Blixten McQueen-lastbil till Tom. Poppis.

Dagen avslutade vi vid Newport Beach, samma strand där vi var vår första kväll här. Där strosade vi omkring på den långa bryggan (Balboa Pier) och tog en glass/äppelpaj, Cola och kaffe längst ut på den lilla restaurangen. En så’n där med galonsäten och servitriser med 50-talsutstyrsel, typ. 

Särskilt kul var det att snacka med några av de som stod och fiskade från piren. De agnade med bläckfisk eller småfisk och fick, såklart, större fisk. Till och med haj! Men inte under tiden vi var där. Hmm. Man kanske ska ta fiskarhistorier med en näve salt även i USA? Men de drog upp makrill och andra för mig okända fiskar mest hela tiden.

Dessutom: Tom fick prova fiska med en av farbröderna och drog upp sin första fisk! En liten makrill, minsann! 


Napp!

Därefter njöt vi av en fantastisk solnedgång, vågornas rullande över stranden och den behagliga värmen. Jag misstänker ju att det – även om vi har vågor i Nyhamnsläge – inte blir samma värme på ett tag nu…


Balboa Pier

Nu har jag packat våra saker och förberett inför hemresan. Vi vill ju inte fastna i allt för långa köer, så det får bli tidig uppstigning och frukost och sedan bär det av mot flygplatsen. Snart hemma i Sverige igen. Jippi… 😉

(SoCal: South California)

Ett svar på “Sista dagen i SoCal”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *