Varmt!

Vädret på (i?) Fiji är varierande. Om man kan säga att varmt med moln eller varmt utan moln är en variation. På öarna, exempel Malololaila där vi nu är, regnar det mindre och moln drar snabbt förbi.

På den stora ön Vita Levu är vädret annorlunda. Där finns inga höga berg som stoppar upp fuktig luft som stiger och därför regnar det också mer där. (Därför är inte väderrapporten från flygplatsen representativ för ö-vädret.)

Det har verkligen varit varmt! Solen lyser oftast obarmhärtigt från en klarblå himmel och vi gömmer oss i skuggan så gott det går. Eftersom solen i princip är rakt ovanför oss, är det dock inte alltid lätt att hitta skugga. Idag var det 33 grader i skuggan och med den relativt fuktiga luften upplevs det som bra mycket varmare. Även när det är molnigt ”tar” solen hårt.

Men konstigt nog går det bra ändå. Vi dricker mycket vatten, tar siesta mitt på dagen, badar i poolen flera gånger per dag och har dessutom anpassat oss till det avslappnade tempot. Varför skynda?

Kvällarna är (också) helt fantastiska. Inga ljud från bilar eller luftkonditioneringar. Gitarr och sång från någon restaurang långt borta. Miljoner stjärnor på en klar himmel – och varmt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *