Delfiner och koraller

Vaknade upp till en mulen dag efter en natts ihållande regn. Fortfarande dryga 30 grader varmt.
Därför bestämde vi oss för att åka ut på delfinsafari med tillhörande snorkling, en tur som arrangeras från en brygga i närheten.

Förutom vi fyra var det sex andra som bordade en halvstor liten båt och satte kurs ut mot havet.
Efter en halvtimmes resa pekade svängde kaptenen och pekade framför båten. Där var en flock Flasknosdelfiner, ca 20-3o st.
Tre delfiner

Hoppande delfin

Vi samlades i fören och fick se hur delfinerna kom närmare och började leka framför båten som nu bara flöt med strömmen. De var väldigt snabba och hade flera ungar med i flocken. Ungarna simmade tillsammans med en vuxen (mamma eller pappa?).

Hoppande delfin

Hoppande delfin

Hoppande delfin igen
En till hoppande delfin

Rätt vad det var började en av delfinerna att hoppa upp ur vattnen och snurrade i luften för att sedan plaska i igen. Tydligen är det för att slå bort alger och parasiter som sitter på huden, enligt vår kapten. Han berättade också att det var helt olämpligt att simma med vild delfiner (här) eftersom de då sticker iväg och inte kommer tillbaks. De är rädda för människor då lokala fiskare tydligen försökt attakera dem.

När vi tittat färdigt på delfinerna åkte vi till ett av korallreven utanför ön vi bor på och fick chans att snorkla. Vi fick nu en inblick i den fantastiska undervattensvärld som finns här. Det var häftigt att se alla färger och fiskar på revet och jag kan förstå att Fiji är populärt hos dykare!

Vattnet var varmt, alltid runt 28-29 grader, men strömt väldigt strömt och på så sätt färdades vi över revet ganska snabbt. Utanför revet blev det tvärdjupt och jag undrar om jag inte såg siluetten av en haj. Eller kanske inte.

Ett svar på “Delfiner och koraller”

  1. Hallå hallå!
    Nu har ni verkligen fått se delfiner! Det måste ha varit ett eldorado både för de med ny digitalkamera och de utan…
    jag ska visa barnen bilderna vid tillfälle (de sover nu). Nu börjar vi längta efter er för om tio dagar är ni ju här igen! Vi längtar nog mer än ni…
    Hälsningar Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *