Säkerhetskontroll á la Fiji

Säkerhetskontroll är vi vana vid från olika flygplatser, och det skulle vi också igenom på Fijis flygplats. men det intressanta var att de inte körde bagaget genom röntgen, de sökte igenom dem för hand! Så upp med alla resväskorna (ja, även de som skulle checkas in) på ett bord. Sedan sökte ett par personer genom väskorna och fick därmed också rota igenom vår smutstvätt, halvblöta badkläder och annat urrkas. När hon blädrade igenom ”barnläkarboken” så undrade hon om jag var student. När jag förklarade att den var guld att ha med på resan om barnen blev sjuk så blev hon intresserad och ville prata mer om det. Men vi fick avbryta konversationen eftersom det var ”några” till som skulle få väskorna igenomsökta. Konstigt nog körde de handbagaget genom en väskröntgen senare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *