Melbourne

Taxiresan från flyget i gryningen bjöd på nya vyer, jämfört med de senaste dygnets baksida på flygplansstol. Vaike tog emot oss i det lilla hus hon hyrt och bott i de senaste fyra veckorna, och trötta stapplade vi in i värmen från husets kamin och Vaikes famn. Glada (och trötta) tog vi en liten rundtur: Vardagsrum med kamin, kök och badrum med bubbelbadkar! Och två sovrum.

En liten lur senare käkade vi frukost och promenerade iväg mot stan. Sol, klar luft och ca 15 grader. Lite som en fin-fin höstdag i Sverige! (Vi prickade ju in midvintersolståndet här.)

Det var en ganska lång promenad, men mycket att se, många nya fina miljöer. Barnen med på noterna. Väl framme vid Federation Square hyrde vi cyklar med påhängstrailer för de närmaste dagarna. Mycket bra! Första turen blev till Albert Park, för en kopp kaffe och the. Sen hem genom stan. Redan nu konstaterar jag hur väl stan har ordnat för alla cyklister (för det finns många!): Särsklilda cykelfiler och särskilda ljussignaler för cyklar. Smidigt! Bilisterna visar dessutom total hänsyn.

Närmaste dagarna cyklade vi omkring och kollade in stan. Det blev även klättring på the Hardrock (jag och Axel), parkour-träning (Axel tränade med en grupp i centrala stan – coolt!) och besök på museeumet. Och en och annan lekplats, lunch och fika… Dessutom ett besök på motsvarande Svenska Downsföreningen: Victoria Down Syndrome Association, där vi träffade Sue och Carrie. Med dem utbytte vi erfarenheter och idéer. Sedan var det dags att lämna cyklarna åter och åka på utflykt!

Ett par timmar utanför Melbourne ligger Philip Island, en numera nationalpark där det varje kväll dyker upp små pingviner på stranden! Vi åkte på en arrangerad resa med minibuss och guide, som berättade ditt och datt under vägen. Förväntansfulla satt vi sedan vid havet, insvepta i filtar och tjocka kläder, och inväntade skymningen. Och visst kom de: dryga massor med pingviner knatade under en timmes tid förbi oss, för att söka upp sina bon på land. Mycket fina och spännande att följa.

20130628-224754.jpg

Jag upplevde Melbourne som en mycket trevlig stad. att cykla var ett perfekt sätt att röra runt i staden, se omgivningar och lägga mörke till detaljer och människor. Bra boende gjorde naturligtvis det hela än bättre. Jag kan definitivt tänka mig att återvända!

20130628-225939.jpg

20130628-230024.jpg

20130628-230059.jpg

20130628-230151.jpg

20130628-230216.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *