Port Campbell – Halls Gap

Port Campbell är mest känt för den vackra kustlinjen, med de mäktiga klippformationerna som havet mejslat fram. Att uppleva soluppgången och gryningen vid dessa stränder, höra de stora vågorna rulla in och – framför allt – se ljuset spela över de stora klipporna, det var fantastiskt fint!

De mest kända formationerna kallas The Twelve Apostels, och utgörs av tolv (!) klippor i olika former och storlekar som står längs kusten. Längre västerut hittade vi en annan läcker klippa, The London Bridge, och Bay of Martyres. Fantastiskt fint.

Det är ju dessutom så att vi är här under lågsäsong, så vi behöver inte direkt trängas vare sig på parkeringar eller vid de olika grejerna vi kikar på – mycket behagligt. (Detta lär dock ändras på när vi åker norrut, där “alla” är så här års…)

Sedan susade vi vidare norrut, mot nationalparken the Grampions. På vägen hittade vi, efter tips från ägaren på hotellet vi sovit på, till Tower Hill, en gammal vulkan (!) med spännande djurliv och en fin utsiktspunkt. Skönt med en liten vandring innan…

Lunch! Som intogs på en fantastiskt irländsk irländsk pub. En Guinnies Pie senare körde vi vidare norrut och kom på eftermiddagen fram till den lilla staden Halls Gap, där vi på vägen in passerade flera stora fält med kängurur, som ju än så länge känns en smula spännande att se. Jag misstänker dock att vi hinner ledsna på dessa, inte minst när man kär bil och vill undvika viltolyckor.

Boende i stuga vid Mountain View Motor Inn & Holiday Lodges precis utanför byn. Absolut stjärnklar natt lovar fint väder inför morgondagen. Och en vacker himmel att kika på när man huttrande sitter i utemöblerna vid receptionen för att använda den enda wifi-uppkopplingen som finns. Och jo, här finns också kängurur.

20130628-225548.jpg

20130628-225645.jpg

20130628-225811.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *