Alla dessa socialiteter

Australiensiskan är fullt av små sociala fraser som var och en används med omsorg (fast det verkar slarvigt utslängt). Och vad tydligt det blir att svenskan inte innehåller dessa små nyanser i samma utsträckning. Detta för med sig att jag säkert uppfattas som ganska oartig i många sammanhang utan att jag vet vad jag gjort för fel. Måste försöka iaktta och lära mig hur man för sig bland folk. Och inte bara svara _fine_ när någon frågar _how’s it going_ eller _how are you doing_, måste komma ihåg att fråga tillbaka! Fast dom frågar hela tiden, och överallt!! Det är mycket nyttigt att vara invandrare, vi slog fast häromdagen att vara invandrare och dessutom inte kunna språket måste vara en stor pärs. En stående applåd till alla våra invandrare i Sverige som snabbt och enkelt lär sig språket och lär sig navigera i det svenska samhället!!!

Ett svar på “Alla dessa socialiteter”

  1. Vad ni verkar ha det fint och vilken finfin sida för oss som är långt ifrån… Kramar från Livi och resten av Alvikshedarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *