Gevär, ställning (SM)

Idag skjuter vi liggande, knästående och stående. Målet är att skjuta bra serier, utan att stressa – något man lätt gör då det normalt är korta skjuttider. Det program vi skjuter just idag har dock hela 5 minuter för de fem ståskotten, så det är gott om tid.
Inleder med 48 och 49 i liggande, vilket är ok.
Har lite otur i knästående (två 9,9 och en 8,9) och får 46 poäng, vilket ändå är ett ok knä-resultat.
Inleder stående med en innertia efter att ha gjort ett perfekt skott. Av någon anledning blir jag nu stressad och skjuter två skott utan att ta mig tid att göra bra avfyrningar. Två åttor. Blir irriterad och tappar lite fokus. Försöker hitta koncentrationen, men borde tagit mer tid på mig innan jag går på fjärde skottet. Skjuter ännu en åtta och börjar räkna på vad som krävs för att ha chans till finalskjutning. Att räkna poäng under serien är inte bara amatörmässigt – det brukar också göra att man inte skjuter vad som krävs… Så blir det även nu. En sjua till vänster efter att, än en gång, skjutit för snabbt. En tia hade tagit mig till mitten av finalfältet, nu är jag två poäng ifrån.
Mycket besviken på min insats.

Det går tungt för fler norrbottningar, men det är ju ingen tröst. Jag tävlar mot egna målsättningar och när det gäller denna tävling gjorde jag inte vad jag avsåg att göra – ta det lugnt och inte skjuta bort onödiga poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *