Hörapparater

Som jag tidigare skrivit om har vi provat ut hörapparater till Leo. Anledningen är hans tveksamma hörsel (!) och vi har under en lång rad besök på hörcentralen i Sunderbyn gjort tester för att se hur hans hörselprofil ser ut (vilka frekvenser han hör bra eller mindre bra på).

Nu är apparaterna klara och idag var det dags att hämta dem. Efter en liten brottningsmatch (som jag vann!) var de på plats.

Det var fascinerande att se den direkta reaktionen på Leo. Helt klart upplever han skillnad på ”före” och ”efter”.

Väl hemma var han väldigt uppmärksam och intresserad av våra röster, Axels lekar och musiken. Framför allt märks skillnad på hur han reagerar på små ljud och när vi säger något.
Nu är det ju inte så att han helt plötsligt hör allt och kan prata, men det känns som om detta är ett bra steg på väg.

Ett problem kan bli att få snäckorna (propparna) att sitta kvar i örat under de lite ”hårdare” lekarna som storebror ibland tar sig för, eller de stunder av ohejdat bus som Leo gärna ägnar sig åt.

Det är också lätt hänt att själva apparaten, som hänger bakom örat, ramlar av och drar med sig snäckan. Men vi får prova oss fram och se hur det går. Förhoppningsvis blir isättandet av apparaterna lättare och lättare… !

Här är några bilder från dagens ”milstolpe”:

Va?

Va?

OK!

Ok! Det här verkar ju bra…

Hemma

Hemma igen. Själva hörapparaten skymtar bakom örat.

5 svar på “Hörapparater”

 1. För övrigt tycker jag det är rätt coolt hur formen på hörapparatens ”slang” repeteras i ljuset över Leos öga och ansiktets profil!. Det är liksom tre likadana former!

  Frågan är då: Var det ett medvetet grepp från fotografen (jag) eller var det ren och skär… tur?
  (Sista bilden ovan)
  /M

 2. Hej Jaa så kul att lille vännen nu fått sina hörapparater. Bra att det verkar funka så bra också. Hälsa alla. Kram

 3. Idag har Leo vid ett flertal tillfällen tagit (slitit) ut apparaterna och monterat isär själva proppen från hörapparaten, för att sedan sprida ut dem på golvet…
  Det har dock även varit längre stunder _med_ apparaterna, så vi får se hur det går framöver.

 4. Vilken resa för Leo…Underbar bild..2:an! Personligen tror jag att 3:ans linjer liksom undermedvetet , är ett solklart bevis på fotografens konstnärliga läggning…the finer points in this life..Krama och hälsa alla. NÄR KOMMER nyare bilder på TOM?? På söndag åker vi till the states..åter 27/6.

 5. Asch, tappade tydligen halvfärdigt meddelande – min specialitet!
  Därför blir det kortare varianten nu. Vet inte vad jag blev mest glad åt – lillebror Toms fina ankomst till världen eller blicken i lillstorebrors ögon, när öronen gav nya budskap. Men huvudsaken är väl att jag blev väldigt glad. Särskilt uppmuntrande kram till superstorebror Axel. Det blir mycke’ nu!

  Vi ser fortfarande fram mot att träffa er alla i juli! Nånstans.

  eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *