Pelikaner och delfiner…

…finns att se vid Point Walter, ett sandrev som förlänger en udde rakt ut i Swan River. Det ligger halvvägs in till Perth, och dit cyklade vi i söndags. Vilket utflyktställe! Ja, jag har sagt det förut, men australiensarna gör verkligen allt för att man ska kunna vara utomhus och ha det skönt så länge som möjligt på dagarna. Gott om skugga, lekplatser, cafeer…

Väl där träffade vi en familj, med en svensk pappa. Han hade bott i Perth i 15 år och berättade att han inte alls trivdes i början. Då var det väldigt isolerat, med få restauranger och dåliga öppettider. Men som han sa, det har hänt mycket sen dess! Hans fru har bott 3 år i Sverige, och de försökte att alltid prata svenska hemma. Vilket har fört med sig att de bägge två pratade en svenska med brytning (och så deras två barn förstås). Axel reagerade inte alls så som jag trott han skulle reagera när han nu träffade svensktalande barn. Jag trodde att han skulle bli överlycklig, men han reagerade inte speciellt mycket mer än att han gjorde som han brukar när han träffar nya barn. Avvaktar, leker lite, pratar lite…
De berättade om ”svenska klubben”, som bedrev viss verksamhet, speciellt kring de svenska högtiderna. Och varje lördag träffas en barnklubb och umgås (mest för att hålla svenskan flytande antar jag). Dit ska vi gå på lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *