Dagbok, Koo Lanta

Vad gör man då när man är trebarnsfamilj och bor på resort i Thailand? Här följer en snabb resumé av de rutiner vi börjat skaffa oss efter nästan två veckor. Med ett visst utrymme för improvisation så ser dagarna ut som idag, fredag 16/2.

06.00 går reveljen, Tom vaknar. Då tar en av oss honom i ryggsäcken och går en halvtimmes promenad på stranden (nej, vi är inte ensamma, det är många andra som också är ute och motionerar). Tom sitter och säger ä-täh-täh-täh förtjust.
DSC_2889.jpg

Tom och Micke en tidig morgon på stranden

08.00 sitter vi insmorda och klara i resortens restaurang och käkar frukost, jag brukar beställa en omelett, dricker ett glas guava-juice och proppar i mig färsk ananas och vattenmelon. Leo käkar pannkakor med marmelad.

09.00 går vi till stranden för ett första dopp. Tom sover i vagnen i skuggan av ett träd och vi andra befinner oss i vågskvalpet. Äntligen har Leo accepterat havet, första veckan vägrade han att gå i det! Faktum är att det har tagit oss 8-9 dagar att acklimatisera oss till värmen, maten, och det lugna tempot… När Tom vaknar går vi in i skuggan eftersom solen då börjar värma på nog så hårt. Mellanmål.
Micke och Leo i skuggan

Micke och Leo tar igen sig i skuggan av en palm

11.30 går vi in i stugan och kyler av oss (m h a AC), Tom käkar lunch och vi kollar lite TV (Animal Planet går varm).

12.30 äter vi oftast lunch vid poolen, under restaurangens tak, eftersom värmen mitt på dagen inte direkt uppmuntrar till några längre promenader. Sedan sover Tom och Leo middag medan vi andra badar i poolen. Axel verkar kunna bada hur mycket som helst och är ni full färd med att lära sig bröstsim. Fast helst simmar han under vattenytan. Vid poolen är ett särskilt socialt liv eftersom vi i är så många svenska barnfamiljer här. Kan verka tråkigt, men stämningen är familjär, alla pratar med alla. Det är kul eftersom det inte är lika lätt att uppbåda Axels entusiasm för vattentrix, i alla fall inte lika länge…

14.00 vaknar småkillarna och då är det dags för mellis igen. Sedan hänger vi på vår lilla veranda tills solen inte är fullt så varm längre.

15.30 är vi mest troligt på stranden igen. Nu har det sociala livet vid poolen förflyttat sig till stranden och vattnet har hunnit värmas upp till åtminstone 32 grader.
DSC_3053.jpg

Axel fångar kräftor med några andra grabbar

Vid 16.30 vill Tom hem och äta, och sedan börjar projekt avsandning. Det värsta i en liten utedusch och sedan resten i badrummet. Sedan är det dags för middag. Vi väljer och vrakar bland restaurangerna på stranden. Middag, solnedgång och en sista lekstund på stranden innan det är natti-natti för småkillar. Ikväll körde vi en specialare. Jag och Axel tog en tuk-tuk in till byn Saladan och käkade där vid båthamnen (vi åt för 150 baht (ca 30 kr)). Micke, Leo och Tom stannade hemma och åt på restaurangen på resorten där vi bor.
DSC_3091.jpg

Leo ser något intressant på restaurangen

19.30 sover två av barnen och en timme senare alla tre. Eventuellt sover också mamman då…

Kanske låter enformigt? Nja, kraftigt tidvatten förändrar strandens utseende hela tiden, en viss omsättning på folk på resorten och nya restaurangbesök bidrar till den omväxling man behöver under två veckor…

Ett svar på “Dagbok, Koo Lanta”

  1. Hur härligt kan man ha det på en skala 1-10!!!! Ni fina människor! Dessa bilder håller min anda upp mitt i allt snack om hur varför och när man ska sätta in kunskaps stöten!!! Jag håller på med en uppsats om möte med pedagoger…ni är med…och ert fina och kloka förhållningssätt till era pojkar!! Yack för att ni delar med er så generöst, och till sist..fantastiska foton!! Ha det fortsatt underbart….från karlstad mitt i pedagogdjungeln,-4 grader och snö!! MEN SOL! kramar Aime

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *