Här kommer brandbilen…

… är en av Axels favoritböcker. Men idag kom brandbilen på riktigt. Precis när vår mat var färdig att ätas började brandlarmet tjuta utanför vår lägenhet. Det var samtidigt som jag just kom ut från toaletten efter ”en längre sittning”, så lite oroliga blev vi ju att brandlarmet berodde på antingen matlagningen eller mitt toalettbesök.

Axel blev även lite orolig av larmet (såklart) så vi plockade i lugn och ro med oss pass, flygbiljetter, kameror och dator – dvs sånt man inte vill ska brinna inne – och gick ut till den samlingsplats som anvisas på vår lägenhetsdörr. (Kan ju tillägga att vi varken kände lukten av- eller såg någon rök i närheten av vår lägenhet. Men det skadar ju inte att gardera sig.)

Strax kom brandbilar farande, men brandmännen tog det ganska lugnt och snart slutade larmet tjuta, till framförallt Axels lättnad – han gillar ju inte starka ljud. Nu passade vi på att titta lite på brandbilarna. Axel fick även erbjudande att provsitta i en av bilarna, och den chansen tog han efter en hel del tvekan.

Nu berättade en av brandmännen att det var i lägenhet nr 33 som larmet kom från (vi bor ju i nr åtta) och att det inte var någon brand. Det gjorde oss lugnare även om Axel tyckte att brandmännen ”gärna hade fått använda dimstrålemunstycket för att släcka elden lite”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *