Blue Mountains

Idag har vi varit på utflykt utanför stan. Vi hyrde en bil och begav oss mot Blue Mountains – den bergskedja som ligger närmast Sydney (ca 10 mil). Efter att först ha kört vilse när jag hämtat hyrbilen, körde vi vilse när vi skulle åka iväg från Sydney. Eller vilse och vilse – det var väl mer att vi körde lite fel, inte vilse. Till saken hör att vi hade en mycket schematisk karta, inte direkt någon bilatlas, till vår hjälp.

Nåja. När vi väl var på motorvägen och började klättra upp till högre höjder, kändes det bättre. Väl i den lilla staden Katoomba käkade vi lunch. Det var en mysig liten stad, som naturligtvis skilde sig avsevärt från Sydney. Katoomba (bara namnet är ju fantastiskt!) kändes det faktiskt mer likt Fremantle, lite alternativt sådär. Men i bergsmiljö i stället för vid havet.

Den stora turistgrejen i Blue Mountains är att åka med den linbana som finns i den gamla kolgruvan. Vi åkte naturligtvis dit! Linbanatn (och ett tåg, världens brantaste, 45°) går från toppen av berget ner i dalen, där en regnskogsliknande miljö tar vid. Det var naturligtvis en storslagen utsikt från linbanan. Tåget åkte vi inte, då ett åskoväder gjorde entré.

Sedan var det dags att åka hem. Naturligtvis inte utan att köra fel/vilse igen. Vi måste skaffa en riktigare karta i Nya Zeeland, annars vet man aldrig vart vi hamnar…

Blue Mountains

Blue Mountains – dess blåa ”sken” beror på att solen bryts i den olja av euclyptus som avdunstar i värmen!

5 svar på “Blue Mountains”

 1. Detta såg häftig ut! Har kollat in fler bilder på internet. 🙂

  Här i Lule har det snöat säkert 30 cm snö under dagen! Rätt häftigt att gå ut med Emma i en helt igensnöad värld… Melodifestivalen brölar på i bakgrunden på tv och antagligen sitter halva Sverige och tittar. Själv sitter jag och tittar på The Office 🙂 1000 kramar till er alla!

 2. Vilken otroligt snygg sida å vilka fina kort!
  Det ser inte ut att gå någon större nöd på er därnere.
  Akta er för alla spindlarna bara.
  Här är halva fam Nygren däckade av Vattenkoppor (Hjalmar & Klas (!))
  Man hittar koppor på de mest konstiga ställena.

 3. Det tog sin tid att svara. Däremot har vi till och från tjuvtittat – dvs inte visat oss. Blue Mountains besökte vi tillsammans med våra barn Oskar och Lisa 1993. Vi reste dit tillsammans med Lars-Ove Dahlgren – professor i Linköping – och bodde då på ett grammalt trähotell anno 1890. Mycket fin upplevelse.

  Ulla och Mikael

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *