Tur i oturen

Vi hade ju bestämt oss för att snåla in på taxipengar och åka kommunalt till flygplatsen (färja + tåg), men insåg snart att det fanns problem med detta. Väl framme vid tågstationen efter en halvtimmes färja från Manly till Sydney, så visade det sig att just denna dag så var tåget avstängt. Tur i oturen var att ersättningsbussarna var gratis.

Vi hade ju bestämt att när vi väl kommit fram till Auckland och hämtat vår husbuss så skulle vi direkt köra upp till Norra delen av Nordön (till Whangerei) trots att det skulle ta ca 3 timmar, men insåg snart att vi måste ändra planen eftersom vi helt sonika hade ombokats på ett senare plan från Sydney. Tur i oturen var att det gjorde att vi fick tips om en jättemysig camping halvvägs upp till Whangerei, där vi sitter nu under stjärnklar himmel och lyssnar till vågskvalpet.

FordVi hade ju bestämt oss för en stor sexbäddars husbuss av märket Ford, som var jättemysig, men insåg snart att vi måste byta eftersom en väldigt elak lampa började blinka på panelen och motorn inte gick på alla cylindrar. Tur i oturen var att vi istället fick en nyare Wolksvagen som funkar bra.

Vi hade ju bestämt oss för att bara göra ett snabbt stopp på en mack för att ringa campingen i förväg för att sedan köra iväg eftersom det vid det här laget var väldigt sent, men blev tvungna att stanna längre eftersom Leo bajsade ner hela sig och sin bilbarnstol. Ingen tur, bara otur den gången…

Vi hade ju bestämt oss för att bara ta stora vägar förbi Auckland för att snabbt komma iväg norrut, men insåg snart att detta inte heller blev som vi tänkt. Denna natt hade nämligen det Nya Zeeländska vägverket bestämt sig för att stänga av stora delar av motorvägen genom centrala Auckland. Tur i oturen var ju att omvägen var väl skyltad och tog oss förbi de största turistattraktionerna i Auckland (vackert upplysta).

Så kan man kanske tänka på dagens vedermödor som att det var ganska tur att allt krångel hände?! För nu är allt lugnt, vi har bäddat vår husbuss, Axel njöt av att krypa upp i sin säng ovanpå förarhytten och vi dricker vitt vin under stjärnorna. I morgon ska vi bada i några "thermal pools". Får se vad det är för något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *