Axel är en Jiminey Cricket!

Idag var första dagen på dagis, på riktigt. Hemma brukar alltid Axel ha svårt att vänja sig vid att gå till dagis efter lov, så jag befarade det värsta…Men han är äldre nu, och så fort han kom in på dagiset så sprang han iväg till de andra barnen!
På dagiset väntade Sylvia (svensktalande), en äldre dam som var utsänd från the Ethnic Child Care Resource Unit INc. Det är en service för alla invandrarbarn som är gratis, och som innebär för Axel att han kommer att ha Sylvia med sig de första 5-6 dagarna. Inte bara som tolk utan även som en ”explainer” för de andra barnen vad Sverige kan vara för något. Idag skulle de få rita skator. Fint att han får vara huvudperson lite, och den som vet något som inte de andra vet och kan. Inte bara vara den som INTE kan.

Här är länken till dagis
www.curtinchildcare.com.au

2 svar på “Axel är en Jiminey Cricket!”

  1. Är skatan en raritet i Australien? Det var det i Spanien kommer jag ihåg. Man kunde få se den i bur.
    Kul att Axel verkar trivas så bra på dagis. Han kommer verkligen att få ”vidgade sinnen”.
    Kram till alla från Helgi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *