Hot stuff

Skylt halt vid kallt väderTorsdag: Eftersom vädrets makter var en smula emot oss, blev resan från Waitomo till Taupo inte den upplevelse vi tänkt oss. Vägen går på hög höjd över bergen. Det är ju i sig inga problem och borde ju ge många möjligheter till fantastiska vyer. Eller?
Visst är det så, men det förutsätter ju en klar himmel och inte, som för oss, låga moln. Trist. Men vägen var ändå vacker. Fantastisk asfalt! (och andra omgivningar). Men vi fick allstå inte se några vulkaner! Trist.

Taupo är en fin liten stad i kanten av den stora sjön Lake Taupo. Hela staden var för närvarnade helt inne i förberedelserna för Ironman, en triathlon-tävling för hårda. 3,9 km simning + 18 mil cykel + 4,2 mil löpning (ett marathon). Först i mål vinner. Oj oj. Vår camping huserade flera tävlande som putsade på cyklar, provade våtdräkter och käkade pasta. Tävlingarna gick av stapeln idag lördag, så vi missade själva tävlingarna eftersom vi åkte vidare.

Fredag: Åkte tidigt norrut och sökte upp Hidden Valley, där vi besökte ett vulkaniskt aktivt område. Där gick vi bland heta källor, geysrar och kokande lerpölar. Det var faktiskt otroligt häftigt! Dessutom var det ett litet ställe, inte särskilt exploaterat. Ett bra alternativ till att se höga döda vulkaner på flera mils avstånd!

Hot

”Deltat” från de heta källorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *