Maori

Vilken skillnad på hur urinvånarna här är en del av samhället jämfört med Aussie! De flesta ortsnamnen är på maoriska, många skyltar är tvåspråkiga (hopplösa att uttala, det är ordbildmetoden som gäller när man läser kartan), Maori verkar vara samhällsmedborgare på ett annat sätt än native austrailans (Aboriginies). Tyvärr så ser man inte mycket av de infödda australiensarna i det austarliensiska samhället, mer än på museer och souvenirshoppar och i vissa ”reservat”.

Trist nog missade vi en ”Maori Performance” när vi var i Rotoroua med ett par minuter. Deras danser verkar vara häftiga. Påminner om Fijianernas danser och kultur…men så är de ju från samma folk! Axel verkar vara mycket intresserad, frågar massor om Maori och hur de ser olika ut jämfört med oss osv. Jag tror att det är jättebra för honom att verkligen få känna på den mångfald av människor som finns. Väcker nyfikenhet, respekt och intresse för männsikor som skiljer sig från oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *