Fremantle Prison

prison2I går kväll var vi på rundvandring i det gamla fängelset i Fremantle. Fängelset byggdes i mitten på 1800-talet av straffångar som sedan fick flytta in i fängelset. Sista fången lämnade fängelset 1991! Fängelset ansågs som det hårdaste i Australien.

Vi var en grupp på cirka 20 personer som guidades genom stora delar av fängelset. Som tur var (?) hade vi inte valt ”tunnel-turen”, den tur som gick i de vattenfyllda avloppstunnlarna under fängelset. Dock fick vi höra en del spökhistorier och blev också utsatta för några skrämseleffekter.

Det var en rätt omskakande vandring genom de gamla fängelslokalerna. Snacka om att man kände ångesten i väggarna ramla mot en. Tänk så många människor som varit inlåsta där genom åren.

prison1

Särskilt läskigt var att besöka the gallows, dvs galgen. 44 människor miste livet i denna, den senaste 1984. Vi fick också se ställningar där man spände fast fångar som skulle bestraffas med piskrapp… (den senaste 1964, tror jag).

Det var väldigt skönt att vandra ut genom grindarna igen. Ut i friheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *