Resan till Monkey Mia

Resan började tidigt, kl 04:00 när Fremantle Airport Shuttle hämtade oss. Den började också med öl (!) eftersom en flaska i kylväskan var öppnad och dränkte såväl kylväska som barnvagnssäte med gammal öl. Trist, men inte livsavgörande. (Typiskt en barnfamilj att ha halvdrucken öl i kylen…).

brekkie

Snabb ”brekkie” på en tom flygplats kl 05:00

Väl framme på flygplatsen snabb avsköljning och sedan incheckning. För övrigt var det en smått surrealistisk upplevelse att vara på en flygplats som var i stort sett folktom! Det är kanske den enda fördelen med att flyga så tidigt?

Planet var ett propellerplan med plats för ca 40-50 passagerare. Med andra ord inte så stort. Vi startade innan gryningen, så när vi flugit en stund fick vi skåda en fantastisk soluppgång i öster. En och en halv timmes flygtid avverkades raskt. Leo och Tom passade på att sova en stund, vilket alltid gör flygningen lättare.

Landningsbanan dök så småningom upp mitt i ödemarken och efter en mycket brant sväng satte piloten ned hjulen på den smala och korta remsan asfalt. "Shark Bay Airport" är inte så stor: Ett plåttak som skydd för solen och en parkering för väntande buss. That’s it. "Bagagebandet" bestod av en kärra där vi fick hämta vårt bagage. Helt klart den kortaste väntetiden på bagaget under denna!

dsc_5228.jpg
Vårt plan

Det var en väldigt häftig känsla att åka genom det helt öde landskapet, med endast låga buskage i röd jord att titta på. Plötsligt dök en vägtull upp! Det är nämligen så att semesterbyn (resorten) vi ska bo på ligger i ett naturreservat och därmed tar man ut en avgift av alla besökare för att kunna hålla reservatet i trim. Typ.

Vi bor i en nybygd "Limestone Garden Villa" vilket innebär ett rum (hööögt i tak) med utsikt över – en parkering. Och ingen garden alls. Men so what, vi har haft vår beskärda del balkongutsikt tidigare under resan. Rummet är i alla fall otroligt fräscht och har kylskåp + AC. Gott gott.

25° i skuggan kl 9:00 och delfiner simmandes vid stranden. När vi vilat en stund ska vi gå och söka efter delfiner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *