Resan till Perth

Resan startar: tisdag 14.40 — onsdag 00.10
Avresan från Kallax gick bra – vi var där i goood tid och slapp stressa. Lite stressande var det dock att se vikten på vår packning: ca 105 kg totalt, hanbagaget ej inräknat… Och ändå hade vi bara två väskor, en cykelvagn och en barnvagn. Nåja. Vi fick inte betala någon övervikt, vilket ju var bra. Flygningen till Frankfurt gick utan problem och väl där fick vi till Axels stora förtjusning åka både buss och tåg för att komma till planet som stod bredvid det vi just åkt med från Sverige, det som skulle ta oss till Singapore.

Axel hann somna innan vi fick borda planet och fortsatte sova en stor del av resan. Till skillnad från förra gången var planet fullt, men våra platser var längst fram och Leo fick en egen liten säng som han kunede sova i (han sov i tio timmar). Vi andra fick sträcka ut oss så gott vi kunde på våra egna säten. Gissa vem som sov bäst… Vid midnatt lyfte vi och tolv timmar senare landade vi i Singapore, där vi hann med en kort språngmarch för att skaka liv i kroppen. Flygplatsen där är fantastikst fin, med relaxavdelning, pianobar, shopping, vattenfall och orkidéträdgård mm. Vi var dock tvugna kliva på vår sista anslutning – den som tog oss sista sträckan till Perth. Det är märkligt hur man ställer om sig till förutsättningarna. Sträckan Kallax – Arlanda känns ibland oändlig, men de sex timmar det tog mellan Singapore och Perth bara ”försvann”. Kanske är förklaringen att det var en så pass liten del av resan? Inflygningen var dock efterlängtad och vi tittade ut över stan med förväntan. Då vi landade prick vid midnatt var det förståss tvärmörkt och vi såg vilken stor yta staden brer ut sig över (men det är klart, även Gällivare ser stort ut när man ser det från Dundret i mörker…). Vi valde att ”gå på rött” för att deklarera vår barnmat då man inte får ta in mat i landet hur som helst. Då körna vår så pass långa till rött (!) blev vi snart ombedda att gå till den gröna kön, men även där screenades bagaget på om det innehöll mat av något slag. Barngröt var dock ok. Vår transport till Fremantle, där vi bokat vandrarhem, väntade utanför med en minibuss med släp. Bob, som chauffören hette, var trevlig och pratade massor. Temperaturen låg runt tio grader och det hade regnat men var nu uppehåll, vilket vi ju inte är bortskämda med när vi reser någonstans!

>Hej jag heter my name is Axel!
>
>_/En något positiv Axel till Bob, taxichaffören, på väg från flygplatsen_

Vandrarhemmet var helt nedsläkt och öde men vi hade fått vår kod till dörren och visste vart de ”gömt” vår nyckel. Rummet vi fick var precis så stort att det rymde en dubbelsäng och en våningssäng. Kan tala om att det blev aningens trångt när vi väl fått in våra väskor… Det var dessutom inte renoverat på den här sidan 1950-talet och minst sagt sunkigt. Trist att upptäcka, men vi var lite för trötta för att göra något åt detta. Utmattade somnade vi alla fyra i vårt fuktiga lilla skyffe.

Onsdag: En dag med svår ”jetlag”…
Efter att ha pratat med managern, fick vi byta till ett större rum i den nyrenoverade delen av vandrarhemmet; ett gammalt kaffelager med ett gemensamt ”rum” stort som en idrottshall med olika etage och rummen längst med balkonger uppe under taket – mysigt. Men vi var helt inne på att hitta något eget så snart som möjligt. Har handlat lite mat och besökt några av de många mäklarna (tre bara på vägen till supermarketen, ca 300 m) och fick tips om att kika i dagens tidning som med många uthyres-annonser. Några av de objekt vi tittat på hemifrån var nu uthyrda, men vi fick snabbt nys om fler. Har skaffat ett mobilabonemang (+61 (0)404 737 081) och börjat ringa runt på annonser. Att få någonting gjort dagen efter 25 timmar i flyg visade sig dock svårt – vi har varit vansinnigt trötta på grund av tidsskillnaden (och resan som sådan)! När vi åkte på en guidad tur med buss somnade alla utom Axel… När vi skulle natta barnen somnade alla utom Leo… Godnatt och sov gott! Vädret: Växlande målninghet, ca 16 grader.

Torsdag: Ett första försök att hitta boende
Idag har vi åkt in till South Perth för att kika på en lägenhet som verkar lovande. Den visade sig vara riktigt sunkig och mäklaren vill inte att vi skulle hyra den då den låg på 6:e våningen och hade balkong. Hon tipsade om en annan hon hade på elfte våningen i ett annat hus (utan balkong) och vi ska titta på den imorgon fredag. Vi hann även med att titta på ett hus, men det var inte riktigt rätt läge och kändes inte bra… Det var dock roligt med en lite utflykt. Axel mycket nöjd över resa med såväl tåg, buss och färja. Han somnade på väg hem men hämtade kraft till en urladdning med spring, trixhopp och annat bus på vandrarhemmet. Fortfarande väldigt trötta. Vädret: Mulet, regnskur, relativt varmt (ca 17 grader) och vind.

5 svar på “Resan till Perth”

  1. Hej. Vad kul att läsa om hur ni haft det, även om vi pratat i telefon. Hälsa Axel att hans engelska är perfekt 🙂 Här är det pissväder. Puss

  2. Har precis upptäckt denna sida tack vare Linda…Härligt att läsa. Har skickat mail till Mikas adress.. Kram på er alla.

  3. Fick just vetskap om sidan. Va’ bra! Fint att läsa om vad ni får vara med om. Krama Leo och Axel och hälsa att det är kul att höra om alla olika färdmedel Axel fått åka med – flyg, bil, tåg, buss och färja. Förstår att han tycker det är spännande. Puss från oss!

  4. Hej! Fantastiskt kommunikationsmedel! Så mycket ni har hunnit på så kort tid! Förstår att Axel är i sitt esse, och kanske ni också, när boendet väl har ordnat sig. Jag skickar kopia till Valve, som är bättre nu. Kramar Helgi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *