Kategorier
Huset

Vad har hänt inuti huset den första månaden?

Så. Då har en dryg månad av husrenovering skett och jag tänkte försöka summera.
Mycket har hänt, men det är främst rivning och destruktivitet. I alla fall inomhus. (Ute börjar det dock bli riktigt fint!)

Jonas och Elisabeth går lös på golvet
Jonas och Elisabeth går lös på golvet

11 april startade arbetet med att vi river upp det trots allt ganska fina källargolvet. Anledningen var att det vid besiktningen visat sig finnas fukt under golvet och att det inte är någon vidare bra idé att ha organiskt material i en källare med tendens till fuktproblem (det var en ganska markant doft av fukt under golvet, i isolering och trä.).

Snabbt fixat med hjälp av Jonas och Elisabeth. Själva rivandet, alltså.

Utanför stod dagarna efter en container som vi (jag och Vaike) inte var helt ense om. Jag: ”Det behövs inte, vi hyr ett släp!”. Vaike: ”Det behövs – vi kommer få massor med skräp och sparar massor med tid!”.  Vaike hade rätt… Innan veckan var slut hade vi fyllt den med källargolv och kök (se nedan)

Kategorier
Huset

Renoveringen fortskrider

Det går framåt med huset. Eller bakåt, beroende på hur man ser det. Vi river ju mer än vi bygger upp just nu. Faktiskt river vi bara. Vi bygger inte upp alls – ännu.

I helgen har vi sålt iväg uterummet, haft trädgårdsloppis för att bli av med en del plantor och buskar. Allt för att förbereda veckans stora arbete: Dräneringen (som vi inte gör själva).

Inomhus har det gamla köket fått sätta livet till, liksom större delen av den vägg som ska bort.

Nästa steg blir att börja med källaren: förbereda klinkring mm.

Köket börjar falla sönder
Köket börjar falla sönder
Äntligen hål i väggen!
Äntligen hål i väggen!
Man kan nu ana känslan av en öppen planlösning.
Man kan nu ana känslan av "en öppen planlösning". Ny vägg ska byggas vid papperskorgen till höger i bildens kant. Balk i taket ska ersätta bärande väggen i mitten av bilden.
Kategorier
Huset

Riva riva

Idag har vi börjat renovera vårt nya hus! Jonas och Elisabeth hjälpte till med den äran.
Beväpnade med kofötter, destruktivitet och en cirkelsåg gick vi lös på källargolvet, som ska ge plats för klinker längre fram i vår.
När vi väl kom på att ”en bräda i taget”-modellen sög, sågade vi upp större bitar (med cirkelsågen – ny för dagen, jäkligt bra att ha!) och bar ut golvet så att säga bit för bit. Smidigt!
Vi hittade två intressanta vattenledningar (till elementen) som vi på något snitsigt sätt måste leda om. Hmm…

När golvet var väck blev det pizza (vad annars?) i solen. Skönt och gott.

Sedan gick vi lös på den samling garderober som fanns (fanns!) mellan de två rummen som ska bli barnens. Hipps vipps flev det mer golvyta och ”en öppen planlösning”, som dock ska stängas med en vägg. Men först ska vi lägga nytt golv.
Men inte idag.