Kategorier
Arild

Arild

Nu är vårt flyttlass på väg. Här om dagen åkte 15 kubikmeter möbler mm iväg söderut. Under en månad kommer vi pussla ihop tillvaron genom att bo inneboende både här och där, men i helgen har det blivit klart med vart vi ska bo när vi flyttar till Skåne! (Efter teckenlägret tittade vi på två hus i Höganäs kommun och fastnade för ett av dem.)

Vi kommer att hyra ett fantastiskt litet hus i Arild, Höganäs kommun. Huset är ursprungligen byggt på 1700-talet och _väldigt_ mysigt. Inte så stort kanske, men det har tillräckligt med rum för att inhysa oss alla. Och gäster också för den delen!

Trädgården är otrolig: Massor med träd, grusgångar och planteringar. Dessutom finns det staket runt om, vilket är bra med tanke på alla småpojkar med spring i benen…
Och ja, man ser havet!

Gröna stugan, Arild
Kategorier
Leo Semester

Teckenläger -06

Liksom förra året har vi i år varit på Svenska Downsföreningens teckenläger i Åsa på västkusten. Lägret var även i år en riktig fullträff. Det är fantastiskt roligt att träffa alla familjer som också har barn med DS (Downs Syndrom) och dela erfarenheter, frågor och bara ha roligt tillsammans!
Dessutom har vi lärt oss några fler tecken. Det riktigt svåra är i och för sig inte att kunna tecken, det svåra är att faktiskt använda dem!

Konceptet TAKK – Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation är alltså till för att hjälpa Leo till ett språk. Han är på god väg och tecknar ivrigast vid matbordet: Dricka, macka, gröt, yoghurt, smör, färdig. Inte dåligt!

Förutom tecknandet gjorde vi en massa annat roligt också: Bad, disco och krabbfiske var några av höjdpunkterna. Och så gympan!

Leo kryper i tunnel

Axel fiskar krabbor - ivrigt