Kategorier
Australien

På tur i Halls Gap

Halls Gap är lite av en mini-version av Yosemite (supercool stooor nationalpark i Californien). Här finns också höga berg, djupa dalar, wildlife, bäckar, stigar och breath taking views. Dock är bergen inte lika höga hör, men det är heller inte lika mycket folk (särskilt inte nu, när vi är här under lågsäsong!).

Kategorier
Australien

Port Campbell – Halls Gap

Port Campbell är mest känt för den vackra kustlinjen, med de mäktiga klippformationerna som havet mejslat fram. Att uppleva soluppgången och gryningen vid dessa stränder, höra de stora vågorna rulla in och – framför allt – se ljuset spela över de stora klipporna, det var fantastiskt fint!

Kategorier
Australien

På väg mot bergen


Siktet inställt

Idag lämnade vi sydkusten, efter att ha mött soluppgången vid ”the Twelve Apostles”; fantastiska klippformationer där vågorna ständigt äter ur klippan. Mycket fint.
Långa raksträckor, till skillnad från gårdagens resa längs kusten. Vi är på väg mot bergen till höger i fjärran.

Kategorier
Australien

Melbourne – Port Campbell

Hyrbil

Det visade sig att vi på något sätt uppgraderats ett snäpp så att vi i stället för en “vanlig” Toyota kunde köra iväg i en aningens mer sportig Ford Falcon RX6. Trevligt på alla sätt.

Med god kartläggning och stöd från GPS (Navigon i iPhone – mycket bra!), tog vi oss snabbt ut P motorväg västerut, för att sedan vika söderut mot Great Coastal Highway, en mycket vacker och mycket kurvig väg längs havet. Flera timmar och några stopp (för att svälja åksjukan) senare, kom vi så småningom fram till Port Campbell, en liten liten by med några hotell och en bra restaurang. Mätta i magen och duktigt trötta stöp vi i säng för att kunna stiga upp före soluppgången nästa dag!

20130628-225150.jpg

20130628-225307.jpg

20130628-230308.jpg

Kategorier
Australien

Melbourne

Taxiresan från flyget i gryningen bjöd på nya vyer, jämfört med de senaste dygnets baksida på flygplansstol. Vaike tog emot oss i det lilla hus hon hyrt och bott i de senaste fyra veckorna, och trötta stapplade vi in i värmen från husets kamin och Vaikes famn. Glada (och trötta) tog vi en liten rundtur: Vardagsrum med kamin, kök och badrum med bubbelbadkar! Och två sovrum.

Kategorier
Australien

London – Melbourne, via Dubai

21 timmar. kändes väl så drygt. Trots en kort bensträckare genom två säkerhetskontroller i Dubai så var vi typ rätt så less sista sju-åtta timmarna.
Landade 05:50 lokal tid och tog oss via (billig!) taxi ”hem” redan kl 7.

Dusch och ett par timmars sömn, sedan frukost. Mysigt att vara samlade hela familjen igen!

Sen blev det ”stan” och hyra av cyklar. Nu är klockan strax före åtta på kvällen och jag somnar i princip stående. Vansinnigt trött!

20130622-195131.jpg

Kategorier
Diverse

Köpenhamn – London + …

När vi knappt tre timmar före avgång kommer till Kastrup bröt alla åskväders urmoder ut, men vad gör väl det tänkte vi – vi är ju inomhus och det hinner blåsa över tills vårt flyg går.

Det gjorde det också. Åskvädret. Men det lämnade också konsekvenser efter sig. En halvtimme försenat flyg fån Kastrup och den gropigaste och skakigaste start på en flygning jag upplevt. Nåja, vi landade mjukt och fint i London endast 20 minuter sena. Det är här saker och ting börjar gå mindre bra.

Det har naturligtvis varit störningar i flygtrafiken hela kvällen på grund av vädret och därför finns inte plats att parkera för vårt plan. Det stannar därför mitt på flygfältet och man kör fram bussar för att föra oss till terminalen i.
Eller inte.

20130620-124616.jpg

Vi får i stället stå (trångt, varmt) i stillastående bussar på fältet i 45 minuter. När bussarna väl rullar till terminalen konstaterar jag att vår flight till Melbourne lyfter om 30 minuter och att det förmodligen är kört vad gäller att hinna med.

Tre fantastiska (trötta) pojkar och en stressad pappa ses sedan springa genom terminalen fram till Brittish Airways servicedisk för transfer, för följande dialog (här nedkortat från de 30 minuterna samtalet tog):

– Please help us, we need to get on the Qantas flight to Melbourne right now!
– Sorry, it’s to late, the gate is closed.
– …
– But I can re-book you for the next flight, the same time tomorrow night. We’re getting you a hotel for the night.
– Ok, please do that, thank you very much.

Den konversationen var alltså varken så kort eller så behärskad från min sida.
20130620-124737.jpg

Det visade sig nu att inte ett enda av de hotell flygbolaget har avtal med hade rum lediga, på grund av The Ascot’s (kapplöpning). Men han erbjöd oss att, via en annan servicedisk, ordna vandrarhem.
Vi fortsätter lyssna på vad som sas:

– Du måste skoja med mig! Jag tänker inte söka upp ett vandrarhem den här tiden på kvällen med tre barn i släptåg, på grund av att ni stod stilla med era bussar på flygfältet i 45 minuter i stället för att ta oss till terminalen och vår flight!
– Jag är ledsen för ert besvär, Sir. Jag ska se vad jag kan göra.

Nu visar det sig att det faktiskt finns ett hotell med rum, men…

– Hotellet vi kan erbjuda ligger i Brighton, ca 8 mil härifrån. Vi står för taxikostnaden.
– Ok, det var ju långt borta, men för tusan, det tar vi!

(Observera att detta, främst det sista, är en ganska fri översättning.)

Klockan är närmare midnatt, barn genomskinliga av trötthet, och vi hoppar in i en taxi.

En dryg timme och en saftig taxiräkning senare landar vi på hotellet, klockan är nu närmare två på natten i “Sverigetid” och vi stupar i säng.

En dag i Brighton

Sovmorgon, hotellfrukost och en stilla promenad på piren. Mulet men okej temperatur.
Vi är ju hellre på väg till Melbourne än skrotar här, men det gäller att gilla läget.

Klockan 15 bär det av till flygplatsen igen, hoppas på bättre lycka denna gång…

20130620-124903.jpg

Kategorier
Australien

På väg

Så skönt att äntligen få ge sig av! Bästa killarna är laddade. Om nu bara planet behagade dyka upp…

20130619-193526.jpg

Kategorier
Australien

Dags att resa igen!

Karta Australienresan 2013
Färdväg: Melbourne > Adelaide > Alice Springs > Darwin

Nu åker vi snart! Vaike redan på plats i Melbourne, och snart kommer jag och grabbarna efter.
Flyget går via London direkt till Melbourne med en ”teknisk mellanlandning” i Dubai. En 22-timmarsflygning som lär sätta såväl rumpa som tålamod på prov…