Kategorier
CX500

CX500, dag 4: bromsoken får lite kärlek

De kärvade ju så pass att jag fick montera av dem för att kunna rulla upp hojen på släpet när jag köpte den. Så de måste renoveras.

Vid isärplockning konstaterar jag att de nog ÄR fixade relativt nyligt: fräscha klotsar, tätni gar och infettade skruvar. Och rikligt med kopparpasta… 🙁

Däremot kärvar kolvarna. Kanske har packningen svultit på grund av exponering av olja? Kanske var det något annat som klämde?

Jag trodde först det krävdes nya tätningar och kolvar, men efter rengöring och lite polering så verkar det inte behövas!

Ka-ching!

Kategorier
CX500

CX500, dag 3: Sadelskiss

Sadel och bakparti gör en stor del av utseende och karaktär på en motorcykel.

Jag är inne på att göra en egen seatpan för att få sadeln låg och smal, men började med att utgå från originalsadeln för att ”skissa” fram en sadelform som kan passa.

Fortfarande för grov, men på rätt väg! Notera träkloss och tejpad originalklädsel!

Kategorier
CX500

CX500, dag 2: Avklädning

Dags att plocka av saker så jag kan börja klura på det som ska förändras.

Jag har ju under längre tid kikat på vad som är möjligt med denna modell från Honda: En v-twin med tvärställd motor i ”Moto Guzzi-stil”. Modellen har (ök)namnet vattenbuffeln på grund av sitt inte direkt vackra men karakteristiska utseende.

Avklädningsprocessen stötte inte på några större hinder.

Kategorier
CX500

CX500, dag 1: Arbetsbänken

Detta projekt kommer få ta den tid det tar. Bra då att dels ha bra arbetshöjd och dels kunna skjuta åt sidan. Därför snickrade jag ett ”bord” där jag kan jobba med hojen. Hjul under gör det möjligt att flytta omkring den smidigare.

Nu är det klart att börja plocka bort saker!

Kategorier
CX500

CX500, dag 0: Fyndet

Efter att ha haft bevakning på Blocket under flertalet år (!), så var det fint att äntligen få ropa hem ett objekt!

En Honda CX500 C med 9000+ mil på mätaren, i behov av motorbyte och en hel del övrigt fix, hämtades i Bromölla. Tur nog ingick en extra motor! Säljaren hade påbörjat motorbyte för 8 år sedan, men någonstans på vägen ledsnat.

Ett par lådor med delar lastades in i bilen, hojen surrades på släpet och sedan bar det sv hemåt.