Kategorier
Australien

Victor Harbour, McLaren Vail, Adelaide

Fin-fint boende på Mc Cracken Country Club, med tillgång till tennis och basketboll pool. Snajdigt värre! Och stort hus att bo i, förvånansvärt billigt.
Victor Harbor bjöd annars på fint väder, bra promenad runt vackra Granit Island, lekparkslek och parkeringsböter.

Vi körde norrut, mot Adelaide. Strax söder om Adelaide finns ”lillebror” till Barossa Valley: McLaren Vail – ett mat- och vindistrikt av rang. Här besökte vi ett par vinodlingar och smakade några mumsiga viner, innan vi landade på chokladfabrik. Vi hann även med tyskstaden Hahndorf, grundad av hitresta tyskar under 1800-talets första hälft.

Området är fantastiskt fint! Men med tre barn i ressällskap är inte vin- och delikatessturer de mest givande aktiviteter. Vi körde vidare in mot Adelaide, ändå nöjda och förväntansfulla på en ny stad.

Vårt boende (rymlig lägenhet med enkelt kök) låg bara någon kilometer från city, i ”Adelaide North”. Fint, lugnt, med promenadavstånd till stan. Hela innerstan är omgiven av en ring av parker, vilket jag (Micke) nyttjade till en löprunda. Gott! Efter några dagars bilkörande var det skönt med stadsaktiviteter. Gick på bio, käkade supergod pizza och gjorde några inköp. Middag hemma i fina lägenheten.

Onsdagen besöktes Adelaide Harbour och St Kilda, där det finns en jättelekpark.
På vägen hem hamnade vi värsta trafikstockningen, som visade sig bero på en stor trafikolycka med dödlig utgång. Inte alls kul att passera olycksplatsen…

Packade under kvällen inför resan norrut. Nöjda med första delen på vår resa lämnade vi ”vår” Ford Falcon XR6 på flygplatsen (fantastiskt bra bil!) och checkade in till flyget som skulle ta oss till Alice springs.

20130708-214528.jpg

20130708-215710.jpg

20130708-215742.jpg

Ett svar på ”Victor Harbour, McLaren Vail, Adelaide”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.