Kategorier
Australien

På tur i Halls Gap

Halls Gap är lite av en mini-version av Yosemite (supercool stooor nationalpark i Californien). Här finns också höga berg, djupa dalar, wildlife, bäckar, stigar och breath taking views. Dock är bergen inte lika höga hör, men det är heller inte lika mycket folk (särskilt inte nu, när vi är här under lågsäsong!).

Under förmiddagen gjorde vi en tur genom något som anspråkslöst kallas för ”Grand Canyon”, och som mycket riktigt visade sig vara en kanjon. Inte lika grand som sin namne, men dock. Hur som helst en fin liten tur.

Sedan lunch och lekparkslek för . (De vuxna vilade en stund i solen, skönt.)

Under eftermiddagen gjorde vi en annan tur, inte heller den så lång. (2,3 km enkel väg, med ca 150 höjdmeter.) Men den var riktigt fin! Efter en start med ganska brant stigning uppför naturliga trappsteg i berget, planade det ut och vi färdades genom ett skogslandskap som var märkt av skogsbränderna som härjat några år tidigare. Dessutom var det helt tyst i skogen – inte ett spår av djur, inte ett ljud. Tydligen tog skogsbränderna (bokstavligt talat) kol på allt levande 🙁

Nåja. Väl uppe på toppen möttes vi av några fantastiska stenformationer och en makalös utsikt! Det var inte alla som kände sig bekväma att gå fram till kanten, men att bara sitta uppe på berget och spana ut över dalen var läckert. En bra dag med trevliga tur i gott väder!

20130629-212838.jpg

20130629-212853.jpg

20130629-212906.jpg

20130629-212914.jpg

Ett svar på ”På tur i Halls Gap”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.