Gevär, liggande (SM)

Liggandetävling. Kvalomgången består av fyra serier om fem skott, skjuttiden 1,5 minuter per serie. Allt i skjutställningen liggande.

Serie 1: Inleder med två nior till vänster och rättar till skjutställningen. Under denna manöver lyckas jag tydligen dra ur ett skott från magasinet, för när jag ska skjuta det sista skottet säger det "klick" istället för "pang"! Tar förbryllad ur magasinet och konstaterar att det är tomt, ser skottet på marken bredvid klockan som visar att 8 sekunder återstår av skjuttiden. Trycker i magasinet, kastar i skottet och lyfter bössan till axeln samtidigt som skjutledaren ropar eld upphör (vilket pågår i tre sekunder) och trycker av så snart jag ser tavlan i siktet precis innan skjuttiden tar slut. Törs knappt titta på monitorn som registrerar resultatet. Sista skottet – en innertia! Om man kan tala om mer tur än skicklighet är detta ett bra tillfälle…
48 p i första serien.

Serie 2: Denna panikartade upplevelse gjorde att jag utvecklade en form av "post-traumatisk stress" inför serie två och därför spände jag mig nog en del. 47 med läge till vänster.

Serie 3: 50 p mitt i, sedan jag justerat ställningen något.
Serie 4: 50 p mitt i. Mycket bra.

Totalt 195 p, vilket med tanke på strulet i serie 1 var rent fantastiskt bra. Mycket nöjd!

Detta visar sig räcka till final, där jag ligger på 19 plats.

Finalen består av tre serier om fem skott, varav den sista skjuts skott för skott.
Inleder med 49 (Nian var en 9,9 högt, resten bra) och skjuter 50 p i serie 2.
Känner mig lugn och harmonisk.
Att skjuta ett skott i taget, med markering och resultatrapport efter varje, går bra och jag skjuter bara tior och innertior de första fyra skotten.
Blir tyvärr aningens spänd inför sista och skjuter 9,7 till vänster. Synd. (Bild nedan)
När allt är klart har jag placerat mig på nionde plats. Hade jag hållit in sista skottet till en tia, hade jag kommit femma.
Är ändå väldigt nöjd efter 343 p, vilket nog är bland det bättre jag skjutit och framför allt den främsta placering jag någonsin nått vid senior-SM.

Sista liggserien, final SM 2005

På kvällen grillar vi vid stugan och sitter och surrar till strax efter midnatt. Mycket trevligt!

2 svar på “Gevär, liggande (SM)”

  1. 343 är ganska bra,om du kommer ihåg så vann jag 3 raka FM under slutet av 80-talet och början av 90 den sämsta var 344 och den bästa 346

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *