Svenska skolan i Perth

När vi förra helgen träffade en svensk familj fick vi ju nys om att ”svenska klubben” varje lördag har träffar där barnen får träna svenska – en form av skola, mao. Vi bestämde oss för att åka dit och se vad det var för något.

När vi väl hittat till Trinity College, där de samlades, träffade vi ”fröken” och några av barnen. De kom från familjer där en av föräldrarna är svensk och där familjerna vill ha hjälp att uppehålla tvåspråkigheten. Bland annat träffade vi en Älvsbybo (!) som nu bott i Perth sedan 1968. Han hade ganska bra koll på vad som händer i Norrbotten eftersom han läser PT (förståss) på nätet.

Själva skolan var ju inte så märkvärdig för Axel – de tränade på att säga färger, vad olika klädesplagg heter på svenska etc, så han fick ju vara ”bäst i klassen” trots att han var yngst. Situationen gjorde dock att han mer och mer fick klart för sig att det finns andra språk! På väg till bilen, sedan han ropat ”Bye bye!” till de andra, sa han: – Dom pratade ju samma språk som jag brukar prata!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *