Leo sjuk…

Han hostar och snörvlar och får 40 graders feber på kvällarna. Men jag tror att jag och Micke lider mer av det än han…Det är ju så lätt att bli orolig för sekundära infektioner eftersom all litteratur om Downs syndrom tar upp att det är vanligt med en ökad infektionskänslighet. Fast på det webbaserade diskussionsforum för föräldrar till barn med DS som vi är med i, vittnar många föräldrar om att de inte märkt någon större skillnad. Det kanske blir lite av negativa förväntningar, som gör honom mer sjuk än vad han egentligen är? Ja, vad ska man tro.

Men jag vet att jag inte alls är lika orolig när Axel blir sjuk, och att jag ska försöka låta bli och vara så ”hönsig” med Leo!(Samtidigt är det skönt att veta att Austarlien har sjukvårdsavtal med Sverige, så det är samma regler för oss här som i Sverige, när det gäller att besöka läkare.)

3 svar på “Leo sjuk…”

 1. Jag förstår så väl att ni är oroliga när Leo blir sjuk och 40 grader på kvällarna känns ju obehagligt även om småbarn tycks få hög temp lätt. Det känns tryggt att ni har folk att rådgöra med.
  I går var filosoferna här och vi diskuterade sport, idrott och allmän tävlingsinriktning, som jag tycker har ökat i samhället. Jag är mera för gemenskap än individuell självhävdelse. Kram och snabb bättring för Leo /Helgi

 2. Jag förstår er oro, det är ju aldrig kul att däcka med hög feber.Jag funderar även på hur Leo måste känna inför denna ofrivilliga ”bastu”, vilken överraskning att plötsligt inte orka något och bara vara trött. Krya på honom och hoppas att ni slipper bli sjuka hela gänget.

  Själv verkar jag dra på mig allas förskylningar i ett. Hostar som den värsta storrökare och är allmänt seg. Fick en kasse med mediciner av min homeopat så jag skall lägga in mitt immunförsvar på träningsläger.

  Vi bokade nyårskonsert på operahuset i Sydney igår, Häftigt! Kram från Virve

 3. Hej på er!
  Visst är det jobbigt med sjuka barn… hosta nätterna igenom och snuva som täpper till och försvårar ätandet. Men, barn verkar inte bli lika däckade av feber, som vuxna, eller? Hur varmt har ni det nu? Det kan inte vara kul att ha feber i högsommarvärme?
  Hoppas Axel klarar sig från sjuksängen, iallafall!
  Kram Monica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *