Pappa, varför följer inte tjuven reglerna?

I morse upptäckte Vaike att min cykel blivit stulen. Trots att den stod i vårt garage (parkeringshus), som är låst och endast tillgängligt för de som har passerkort, dvs de som bor här. Eller har bott här. Eller är på besök hos de som bor här. Så mycket är "Secure Building" värt… Vi hittade ytterligare ett vajerlås avklippt, så tjuven var nog två tjuvar som behövde transportera sig.

Det var ju ingen jättedyr och exklusiv cykel, ca 1200 kr, men det är ju *något* irriterande, för att uttrycka sig milt.

Kvällen innan upptäckte jag dessutom att någon stulit min cykelhjälm från vår cykelvagn, också parkerad – och fastlåst – i garaget. Inte kul alls. Som tur är har de låtit bli vår cykelvagn som vi nu förvarar i lägenheten.

Det är tråkigt eftersom vi har känt att det är så trygg stämning här och ”alla” är så vänliga. Och det är väl det som är värst med att bli bestulen – man blir otrygg. På något sätt kliver någon innanför ens integritetszon, även om det bara handlar om en cykel. Dock får vi väl inse att vi bor i en storstad med 1,5 miljoner innevånare. Stölder händer ju faktiskt även i mindre städer. Jag har blivit av med två cyklar i Luleå, till exempel.

Det är också mycket som ska förklaras för Axel, som verkligen funderat på det som hänt. Att tjuven gjort fel förstår han, men inte varför. Han grubblar också över vart cykeln kan vara, samtidigt som han försöker trösta mig med att "du kan ju låna mammas cykel, pappa!" och "du ska nog se att du snart har råd att köpa en ny cykel, och då kan du ju ta in den i lägenheten pappa." Det är ju alltid en tröst…

Uppdatering: Tydligen försvann 5-6 cyklar under den aktuella natten. Flera av de förrådsutrymmen som finns i anslutning till garaget var uppbrutna och tömda. Samma sak hände tydligen för ca ett år sedan, en vecka efter att en småkriminell hyresgäst flyttat/vräkts. Kanske har de kvar passerkort till garaget?

2 svar på “Pappa, varför följer inte tjuven reglerna?”

  1. Det verkar fungera att cykla utan metaldelar, men det är väl därnere det funkar, bra bild.
    Småsnöar gör det här nu,
    21.03/Örarna.

    Hälsningar
    Leif

  2. Jättefestlig bild! Men hopplöst att bli av med cykeln. På något sätt känns sånt som att bli sviken av hela mänskligheten, så det är bra att du kan koncentrera ilskan på den där halvkriminella typen. Ingen större skillnad mellan Australien och Sverige beträffande sånt här tydligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *