För er som spelat dataspelet civilization!

Micke gjorde en kul liknelse i bilen igår. Om man kör norrut, ut ur Perth så följer pendeltåget motorvägen. Rätt vad det är så tar motorvägen och järnvägspåret bara slut. Men det finns planer på att förlänga bägge två. Då sa Micke att det är precis som i CIV. Man ser på kartan att det finns malmfyndigheter, då bygger man en väg/järnväg dit, sedan måste man I:a ända utifrån havet för att få dit vatten och sedan börjar staden växa. Perth med omnejd började man bygga ut EFTER industriella revolutionen, vilket för med sig att man förorter och städer byggs upp runt vägarna, inte tvärtom, att vägarna byggs för att binda ihop byarna. Precis som i CIV!
(när ett nytt område ska befolkas börjar man med att bygga vägarna, sedan säljer man tomterna)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *